Οδύσσεια για τριάντα Αφγανούς πρόσφυγες

By on 10/01/2011

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤη δική τους Οδύσσεια ζουν τριάντα Αφγανοί μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μπάρα Σιάτιστας, σε άθλια κατάσταση, καθώς ήταν νηστικοί, παγωμένοι και κατάκοποι.

 

Με τα ελάχιστα αποθέματα αντοχής που διέθεταν, κατευθύνονταν στα αλβανικά σύνορα, με σκοπό να περάσουν στη συνέχεια σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Όμως, λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές του νομού Κοζάνης.

Οι δέκα από τους τριάντα είχαν συλληφθεί πριν από λίγο καιρό σε άλλες περιοχές. Διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα και αποφάσεις των Aστυνομικών Διευθύνσεων Θεσπρωτίας και Έβρου, σύμφωνα με τις οποίες είχαν προθεσμία ενός μήνα για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

 

Η προθεσμία αυτή δεν έχει παρέλθει. Για τους υπόλοιπους είκοσι έχει εκπνεύσει η προθεσμία του ενός μήνα, οπότε και συνελήφθησαν. Εξουθενωμένοι οι συλληφθέντες πρόσφυγες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πτολεμαΐδας και Σερβίων.

 

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης για απέλαση ή για τυχόν νέα μηνιαία προθεσμία, ώστε να εγκαταλείψουν οι ίδιοι τη χώρα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: