Ξεκινούν διαπραγματεύσεις για τη μείωση της τιμής των διοδίων

By on 08/01/2011

diodia_polimilouΔιαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τα μεγάλα οδικά έργα θα ξεκινήσουν άμεσα  με στόχο ως τον προσεχή Μάρτιο να υπάρξει μείωση των τιμών των διοδίων και των έμμεσων φόρων που τα συνοδεύουν, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Ι. Μαγκριώτη.

 

Ο κ. Μαγκριώτης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προχώρησε σε προβληματικές συμβάσεις γεμάτες λάθη και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση ως τη λύση του ζητήματος.
Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ


  


«Από το 2008 είχα επισημάνει ότι θα αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα» σημειώνει και τονίζει ότι το ζήτημα της είσπραξης των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, η δημιουργία των οποίων εκτελείται με συμβάσεις παραχώρησης, αποτελεί ζήτημα των παραχωρησιούχων. Οπως επισημαίνει, τα διόδια θεωρούνται έσοδα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών και τονίζει ότι «δεν θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης καθώς ούτε το θέλει ούτε μπορεί νομικά να το κάνει».

 

Σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση των στοιχείων των οδηγών που δεν πληρώνουν τα διόδια ο κ. Μαγκριώτης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι νόμιμο να δίνονται τα στοιχεία αλλά και οι φωτογραφίες των οχημάτων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Ολα τα διόδια φωτογραφίζονται και η μετάδοση και πιστοποίηση γίνεται απευθείας με ηλεκτρονικό τρόπο (real time).

 

Ετσι για όποιον φωτογραφίζεται να μην καταβάλλει διόδια τα στοιχεία του καταχωρούνται και παίρνουν τη νόμιμη οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες από εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων, ως σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην κίνηση νομικών διαδικασιών για την είσπραξη των διοδίων και των προστίμων από όσους επιλέγουν να ανοίξουν τις μπάρες και να μην πληρώνουν κατόπιν παραινέσεων του Δημοσίου. Με το κίνημα άρνησης καταβολής διοδίων όμως να διογκώνεται- και τις τράπεζες, σύμφωνα με τις εταιρείες, να πιέζουν- οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επομένων εβδομάδων ορισμένες εκ των εταιρειών θα κινηθούν νομικά κατά οδηγών που συστηματικά δεν πληρώνουν διόδια.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: