Νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης – 2.000 νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία

By on 20/06/2011

 

ANEΡΓΙΑΜετά από πολύμηνες προετοιμασίες και μεγάλη αναμονή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Δυτική Μακεδονία.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν και να «τρέξουν» το Πρόγραμμα.

 

Πηγή:ditiki.gr

 

Επόμενο στάδιο θα είναι ο ορισμός των συμπραττόντων φορέων και θα ακολουθήσει η πρόσληψη των ανέργων που θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και γενικά κοινωφελείς σκοπούς.

 

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναμένεται να ενταχθούν στις σχετικές δράσεις απασχόλησης περίπου 55.000 πολίτες.

 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  οι ωφελούμενοι θα φθάσουν τους 2.000 και ο συνολικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος υπολογίζεται στα 6.562.500 €. Ειδικότερα, στο Νομό Κοζάνης θα προσληφθούν 800 άτομα, στο Νομό Φλώρινας 500, στο Νομό Καστοριάς 400 και στο Νομό Γρεβενών 300 άνεργοι. Ως προς το κόστος, η κατανομή έχει ως εξής : Κοζάνη 2.625.000 €, Φλώρινα 1.640.000 €, Καστοριά 1.312.000 € και Γρεβενά 984.000 €.

 

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υψηλής ανεργίας που πλήττει τη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή αγγίζει το 23,9% και κατατάσσει τη Δυτική Μακεδονία στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά πανελληνίως. Συνεπώς, η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της απασχόλησης μοιάζει με αναγκαιότητα ζωτικής σημασίας και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και σταθερή διεκδίκηση των τοπικών εκπροσώπων με συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Τέλος, το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης, με όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησης του Προγράμματος και αναλυτικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, είναι διαθέσιμο στις διαδικτυακές διευθύνσεις: www.epanad.gov.gr, www.prosonolotachos.gr και www.ypakp.gr/neaprogrammata.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: