Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διάπλαση

By on 23/01/2020

Το 2020 συνεχίζουμε να αναζητούμε σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο, γραμμένα και εικονογραφημένα με πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο, για να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους. Σε αυτή τη «σειρά» ανήκουν και τα πρώτα δύο παιδικά βιβλία μας για τη νέα χρονιά, που θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Βιβλίου που κουνιέται, η ομάδα των Γερμανών Κρίκελ-Κράκελς επιστρέφει με Το βιβλίο που τρανταζο-φυσο-κουνιέται, ένα ακόμα πιο περιπετειώδες διαδραστικό βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και αστείες ιδέες, μια απολαυστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Επίσης, από τον Καναδά μάς έρχεται Ο ελέφαντας στη σκιά, της Ναντίν Ρομπέρ, μια τρυφερή ιστορία για τον χρόνο που χρειάζεται ο καθένας μας με τον εαυτό του για να μπορεί να επιστρέψει μετά πιο ανάλαφρος στη συναναστροφή του με τους άλλους. Η θαυμάσια εικονογράφηση του Βαλέριο Βιντάλι έστειλε το βιβλίο στη λίστα των 100 Εξαιρετικών Εικονογραφημένων Παιδικών Βιβλίων της χρονιάς στη διεθνή έκθεση της Φραγκφούρτης.

Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται η νέα μας σειρά «Παιδί & Τέχνη», που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο να τα φέρει σε επαφή με τη μουσική, τη ζωγραφική και τις υπόλοιπες καλές τέχνες μέσω των παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που συνοδεύουν τα κείμενα. Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς είναι: Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν με μια τελεία, της Νίκης Κάντζου, όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφραστούν ζωγραφίζοντας, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν έργα διάσημων ζωγράφων, και Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα, των Νίκης Κάντζου και Φυλλιώς Νικολούδη, ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής με πληροφορίες για τα μουσικά όργανα, τους μεγάλους συνθέτες και τα έργα τους, σε συνδυασμό με ζωγραφικούς πίνακες σχετικούς με το θέμα.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Κρίκελ-Κράκελς

Το βιβλίο που Τρανταζο-Φυσο-Κουνιέται

Εικονογράφηση: Οι Κρίκελ-Κράκελς

Μόλις ανοίξεις αυτό το βιβλίο, ξεκινάει η πλάκα: παρέα με το γουρουνάκι Έγκον θα περάσεις μια πραγματικά συναρπαστική μέρα. Γιατί μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ  σε ό,τι κάνει εκείνος. Στο τραμπολίνο, στο μαγεμένο δάσος, στη θάλασσα, ακόμα και στο διάστημα, περιμένουν τον Έγκον και εσένα φοβερές περιπέτειες.

Μετά το απολαυστικό Βιβλίο που κουνιέται

η ομάδα των Κρίκελ-Κράκελς ξαναχτυπά μ’ ένα καινούργιο 

διαδραστικό βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και αστείες ιδέες.

Οπλιστείτε μόνο με τη φαντασία σας και ζήστε 

μια τρανταζοφυσοκουνητική εμπειρία για όλη την οικογένεια!

ISBN 978- 960-567-179-2

Τιμή : 13,00€

 

Π Α Ι Δ Ι  & Τ Ε Χ Ν Η

NΊΚΗ ΚΆΝΤΖΟΥ 

Ζωγραφική… Όλα ξεκινούν µε µια τελεία!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΝΑΤΑΛΊΑ ΚΑΠΑΤΣΟΎΛΙΑ

Η Μυρτώ αγαπά τα μουσεία και τις πινακοθήκες. Θέλει να γίνει καλλιτέχνης. Η γιαγιά της της χαρίζει ένα καρό βαλιτσάκι µε σύνεργα ζωγραφικής. Θα τα καταφέρει; Το αγαπημένο της φουλάρι έχει το μυστικό. Πινέλα, χρώματα, καμβάδες… συναισθήματα… όνειρα! Ποιος είναι καλλιτέχνης τελικά; Μάλλον όλοι µας!

Μια ιστορία για την αγάπη στην Τέχνη που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και έχει στόχο να δείξει στους μικρούς αναγνώστες ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια που συνδέουν µε ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά µε τα έργα σπουδαίων ζωγράφων.

ISBN 978- 960-567-181-5

Τιμή : 9,90€

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΚΑΝΑΔΑΣ

ΝΑΝΤΊΝ ΡΟΜΠΈΡ

Ο ελέφαντας στη σκιά

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΒΑΛΕΡΙΟ ΒΙΝΤΑΛΙ

Έλεγαν πως ο ελέφαντας ήταν κατσούφης.

Έλεγαν πως ο ελέφαντας έκρυβε τη λύπη του.

Έλεγαν ότι προτιμούσε τη σκιά.

Τα άλλα ζώα προσπαθούσαν να του φτιάξουν τη διάθεση με παιχνίδια και χορούς και λαχταριστά κεράσματα. Εκείνος όμως είχε ανάγκη από παρηγοριά, κάποιον που να μπορεί να του εμπιστευτεί το μυστικό του…

Ένα βιβλίο που μας δείχνει ότι μερικές φορές χρειαζόμαστε χώρο και χρόνο μακριά από τους άλλους, για να ζήσουμε τη θλίψη μας. Κι όταν βρεθεί η κατάλληλη αφορμή και ξεσπάσουμε, μπορούμε και πάλι να νιώσουμε καλά.

Μια τρυφερή ιστορία που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 100 Εξαιρετικών Εικονογραφημένων Παιδικών Βιβλίων της χρονιάς στη διεθνή έκθεση της Φραγκφούρτης.

ISBN 978- 960-567-223-2

Τιμή : 12,90€

Π Α Ι Δ Ι  & Τ Ε Χ Ν Η

NΊΚΗ ΚΆΝΤΖΟΥ – ΦΥΛΛΙΏ ΝΙΚΟΛΟΎΔΗ

Στραντ… ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΝΑΤΑΛΊΑ ΚΑΠΑΤΣΟΎΛΙΑ

Ποιος είναι ο Στραντ; Πώς θα βγουν πάλι νότες από το δοξάρι και τις χορδές ενός βιολιού; Τι σημαίνει για έναν βιολιστή να παίζει µ’ ένα Στραντιβάριους; Πώς γίνεται κι ακούγονται μελωδίες σ’ ένα σταθμό του μετρό;

Τις απαντήσεις τις δίνει αυτό το βιβλίο, που µας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, µας παρουσιάζει γνωστούς συνθέτες και µας μαθαίνει για τα μουσικά όργανα συνδυάζοντάς τα µε έργα ζωγραφικής, μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν το κείμενο.

 

ISBN 978- 960-567-182-2

Τιμή : 9,90€

 

 

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: