Νέα Αριστερά ΠΕ Κοζάνης – Ποιος θα πληρώσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης;

By on 13/04/2024

Νέοι καταλογισμοί και νέες περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις.

Παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα του αγροτικού χώρου, για τα οποία αγωνίζονται χρόνια τώρα οι αγρότες μας και παρά  τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης νέοι καταλογισμοί (πρόστιμα) έρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Καλείται λοιπόν η χώρα μας να επιστρέψει στην εποχή των προστίμων, με την επιβολή από τον Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Μηχανισμό  δημοσιονομικής διόρθωσης ύψους 283 εκατ. € !!! για τα οικονομικά έτη 2020 έως 2022, εξαιτίας λανθασμένων επιλογών καταβολής των ενισχύσεων.

Δεν είναι μακριά η εποχή, όταν το 2015 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ανάλογα πρόστιμα 1,4 δις ευρώ, εξαιτίας κακών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Μια προβληματική λειτουργία που οδήγησε τους αγρότες να μην ξέρουν πότε θα λάβουν τις ενισχύσεις τους, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων τους. 

Μάταια και υποκριτικά οι εκάστοτε Υπουργοί της ΝΔ απλώς διακήρυτταν αυτάρεσκα ότι «η ομαλή καταβολή των ενισχύσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» και ότι «θα υπάρχει διαφάνεια και συνέπεια στην κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων», χωρίς να επιλύουν τα ζητήματα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα πληρώσει τα λάθη της κυβέρνησης που οδήγησαν στην επιβολή του προστίμου: ο Έλληνας αγρότης με οριζόντια μείωση των επιδοτήσεων ή το σύνολο των φορολογούμενων;

Για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους αγρότες, η έγκαιρη, δίκαιη και σωστή καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων με διαφάνεια και τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. 

Νέα Αριστερά ΠΕ Κοζάνης 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: