Νέα Αριστερά ΠΕ Κοζάνης: Η μάχη για την προάσπιση του πρωτογενούς τομέα μας αφορά όλους!

By on 03/02/2024

Με αλλεπάλληλους εμπαιγμούς εξακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να στέκεται απέναντι στον κόσμο των αγροτών, που εδώ και καιρό σε όλη την χώρα  μάχονται στην κυριολεξία για την επιβίωσή τους. 

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και μέρες και οι αγρότες της ΠΕ Κοζάνης χωρίς να βρίσκουν καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους και, μάλιστα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, που σε συνδυασμό με λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων ετών διαμόρφωσαν τη σημερινή διάρθρωση της αγροτικής παραγωγής. 

Η μείωση σε μεγάλο βαθμό της κρατικής παρέμβασης και η επικράτηση των κανόνων της ελεύθερης αγοράς κάνουν φανερά τον πρωτογενή τομέα περισσότερο ευάλωτο. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να πάψει να κοροϊδεύει και να προκαλεί τους αγρότες και τους παραγωγούς που, πλέον, αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. 

Απαιτείται ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα με ειδική μέριμνα για τους κατοίκους των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Μείωση του κόστους παραγωγής έτσι ώστε να υπάρξει βιώσιμο εισόδημα που θα εξασφαλίζει τα έξοδα καλλιέργειας αλλά και την επιβίωσή τους. 

Θα πρέπει να υπάρξει γενναία κρατική χρηματοδότηση, με τον ΕΛΓΑ να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και όχι να προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις. 

Η Νέα Αριστερά στέκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι μια μάχη απέναντι στην ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου. Είναι μια ουσιαστική μάχη για το μέλλον της χώρας.

Νέα Αριστερά ΠΕ Κοζάνης 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: