Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινός Λόγος «Χωρίς τη στρατιωτική μπάντα παρέλαση για πρώτη φορά ο Στρατός στην Κοζάνη»

By on 08/11/2018

Στο φύλλο της Τρίτης 30ης Οκτωβρίου 2018 στη σελίδα 5 η αρθογράφος αναφέρει: ‘‘Χωρίς τη στρατιωτική μπάντα συμμετείχε για πρώτη φορά στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο στρατός στην Κοζάνη. Κατά τη σημερινή παρέλαση των στρατιωτικών αγημάτων οι έφεδροι φώναξαν «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όμως δεν ακούστηκε κάποιο εμβατήριο, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή»’’.

Την 11η Οκτωβρίου, όπως και την 28η Οκτωβρίου, στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την απελευθέρωση από την Τουρκιά, δυστυχώς η Πανδώρα δεν μας παιάνισε κανένα εμβατήριο που έχει σχέση με τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, προφανώς με εντολή άνωθεν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη θέση του δημάρχου κυρίου Λευτέρη Ιωαννίδη στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στην οποία ελήφθη απόφαση για το Σκοπιανό ζήτημα:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο κύριος δήμαρχος Κοζάνης δεν εμφανίστηκε για να πάρει θέση υπακούοντας στη φωνή του κυρίου του (HIS MASTER’S VOICE) και των πέριξ αυτού.

 

Γι αυτό το λόγο η ΠΑΝΔΩΡΑ δεν παιάνισε στις παρελάσεις το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

Κατόπιν όλων των παραπάνω νιώθω την ανάγκη να απευθύνω δημόσια επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης.

Κύριε Δήμαρχε,
Για το μεγάλο αυτό ζήτημα, το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός της Κοζάνης είναι ακόμη σοκαρισμένος με τη στάση σας ενάντια στη θέλησή του. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ήθελε το Δήμαρχο του να είναι μπροστάρης και να συντάσσεται με το λαό και όχι να δηλώνει «ΑΠΩΝ». Η απουσία του κυρίου Δημάρχου σε τέτοια μεγάλα ζητήματα σημαίνει «ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ».

Φανήκατε κατώτερος των περιστάσεων. Ξεχάσατε ότι είστε ο δήμαρχος της Κοζάνης, πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας. Ξεχάσατε ότι εκπροσωπείτε ένα λαό εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδων συμπολιτών μας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βροντοφώναξε πως Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε την προσωπική σας άποψη, η οποία αφορά μόνο εσάς. Σαν Δήμαρχος όμως, έπρεπε να γνωρίζετε ότι έχετε υποχρέωση να εκφράζετε την άποψη των πολλών και όχι την προσωπική σας. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε πως ο λαός της Κοζάνης δεν δέχεται τις προσβολές.

Γιάννης Παγούνης τ. Δήμαρχος

foto-www.kozani.tv

 

Επιστολή -απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Παγούνη

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: