Μειωμένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα παρά τις προσφορές

By on 23/06/2011

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΑρκετά είναι τα εμπορικά καταστήματα στην Κοζάνη που κάνουν το διάστημα αυτό προσφορές και πιο συμφέρουσες τιμές στα εμπορεύματά τους  λίγο πριν τις θερινές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χωρίς όμως να υπάρχει  αντίστοιχη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού. 

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Οι προσφορές και οι καλύτερες τιμές πριν τις εκπτώσεις παίρνουν τη μορφή προεκπτώσεων σε αρκετές περιπτώσεις, στα πλαίσια πάντα της καλής συμφωνίας που μπορεί να πετύχει ένας αγοραστής σε συμφωνία με τον έμπορο. Έτσι πολλά καταστήματα ένδυσης κυρίως, αλλά και υπόδησης, ρίχνουν σε μεγάλο ποσοστό τις τιμές των εμπορευμάτων τους προκειμένου να κάνουν «τζίρο», αλλά εις μάτην.

 

«Πέρα από τις εκπτώσεις, σαφώς είναι μια περίοδος που όλοι οι συνάδελφοι περιμένουν να δουλέψουν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογία και η προοπτική ανάπτυξης με όλα όσα ακούμε. Εμείς ωστόσο συνεχίζουμε  και αισιοδοξούμε ότι θα κινηθεί κάπως η αγορά. Σίγουρα, όμως, δεν περιμένουμε την ίδια κίνηση στις φετινές εκπτώσεις  σε σχέση με πέρυσι. Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτριος Αθανασιάδης.

 

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που γίνονται αυτό το διάστημα στα καταστήματα επεσήμανε ότι «σαφώς οι εκπτώσεις είναι μια περίοδος νόμιμης προσφοράς, δεν παύει όμως όλο αυτό το διάστημα τα εμπορικά καταστήματα να κάνουν προσφορές. Δεν μπορούν όμως να τις ορίσουν ως εκπτώσεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι παράνομο αυτή την εποχή».

 

Ωστόσο, παρά το δυσμενές κλίμα σε αρκετά καταστήματα μπορείτε να «πετύχετε» συμφέρουσες τιμές για να κάνετε τις αγορές σας.

One Comment

  1. τοξοτινα

    23/06/2011 at 17:06

    πως να δουλέψουν αφού ο παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός οικονομίας, τους κρατάει το εμπόρευμα στο λιμάνι του Πειραιά, γιατί κάποιοι δεν έχουν πληρώσει έναν φόρο????? (δεν κατάλαβα ποιον φόρο.) σήμερα βγήκε η μικρή μου με την γιαγιά της να αγοράσει παντοφλάκια και αγόρασε περσινό σχέδιο – όχι ότι πειράζει- και σε νούμερο που είχε το κατάστημα. τα φετεινά σχέδια και νούμερα είναι στο λιμάνι του Πειραιά και περιμένουν να πληρώσουν όλοι τον σχετικό φόρο που χρωστάνε, για να αποσταλούν στους εμπόρους. και το θέμα είναι ότι κρατούνται και τα εμπορεύματα ακόμα και αυτών που έχουν πληρώσει……. ά ρε βίτσα που θέλει ο παλιοκοζανίτης…………………

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: