Μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα των δήμων λόγω έλλειψης πιστώσεων

By on 29/06/2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΘΗΣΕΑΣ'Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρημάτων από τον τοπικό πόρο και από τα προγράμματα «Θησέας» και ΣΑΤΑ, που έχουν ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις τη διακοπή των εργασιών, μίλησε ο Aντιδήμαρχος Tεχνικών Yπηρεσιών του δήμου Εορδαία,ς Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Τετάρτης.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

«Δεν μας έχουν έρθει χρήματα ούτε από τον πόρο, ούτε από το ΘΗΣΕΑ και σε αρκετές περιπτώσεις οι εργολάβοι προχωρούν σε διακοπή εργασιών και λύση της σύμβασης, όπως προβλέπεται. Φτάσαμε στον Ιούνιο και δεν πήραμε ακόμα καθόλου χρήματα από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, τη στιγμή που τις προηγούμενες χρονιές τέτοιο καιρό είχαμε ήδη πάρει τη δεύτερη δόση. Ευελπιστούμε ότι όσα έργα έχουν ενταχθεί στον τοπικό πόρο θα πληρωθούν στο προσεχές διάστημα» επισήμανε ο κ. Παναγιωτίδης.

 

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών αναφερόμενος στις εργολαβίες που προχωρούν αυτή τη στιγμή στο δήμο Εορδαίας δήλωσε «το έργο της οδού Διοικητηρίου, ύψους 1 εκ. €, είναι ενταγμένο στον πόρο και στο πρόγραμμα Θησέας και μέχρι στιγμής έχει γίνει πληρωμή των 500.000€ στον εργολάβο. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες μέχρι τη Γράμμου. Στην οδό Ανανία Νικολαϊδη οι εργασίες φθάνουν προς το τέλος, ενώ θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο πάρκο Ελευθερίας. Εκεί καθυστερήσαμε λίγο, ώστε να ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες της Τ/Θ και να μην κάνουμε τομές δύο φορές.

 

Τέλος, σε ότι αφορά στα κοιμητήρια από τη στιγμή που θα έρθει η έγκριση από την περιφέρεια, θα ξεκινήσουν οι εργασίες και η δεύτερη μελέτη που αφορά στη χωροθέτηση».

 

Ο κ. Παναγιωτίδης επέστησε, επίσης, την προσοχή των πολιτών σε ότι αφορά στην ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή. «Υπάρχει μια άναρχη εναπόθεση μπαζών από ασυνείδητους πολίτες γύρω από την Πτολεμαϊδα, με μεγάλες συνέπειες για το περιβάλλον. Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε ο καθαρισμός των μπαζών με τη βοήθεια των μηχανημάτων της ΔΕΗ» δήλωσε ο κ. Παναγιωτίδης, ενώ προειδοποίησε ότι προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες που θα καλούνται να καταβάλλουν το πρόστιμο των 300 € άμεσα.

 

Ο χώρος που προβλέπεται για τη ρίψη μπαζών είναι στην ΑΕΒΑΛ, στο δρόμο που οδηγεί προς τα σφαγεία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: