Μείωση κατά 30% του τζίρου στα καταστήματα της Κοζάνης

By on 10/03/2011

ΑΓΟΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣΜε σημαντικά μειωμένα τα έσοδά τους οι έμποροι της Κοζάνης είδαν να κλείνει και η φετινή χειμερινή εκπτωτική περίοδο, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Κατά μέσο όρο μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το Εμπορικού Συλλόγου, η μείωση αυτή στην αγοραστική κίνηση για φέτος στις εκπτώσεις, σε σχέση πάντα με τις περυσινές, έφτασε ακόμη και το 30%.
Πηγή: Πρωινός Λόγος


Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η οικονομική κρίση μαστίζει για να καλά την τσέπη του Έλληνα, του μικρομεσαίου και χαμηλόμισθου, του συνταξιούχου, του άνεργου.
Σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου, τελειώνει και τυπικά το επιπλέον δεκαήμερο εκπτώσεων που εφάρμοσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης. Δόθηκε η ευκαιρία σε όσους δεν ψώνισαν τις εκπτώσεις να αποκτήσουν κάποια πράγματα σε χαμηλότερες τιμές που έφταναν ακόμη και το 30%, σε αρκετές περιπτώσεις και εφόσον επρόκειτο για εποχικά είδη και πολύ περισσότερο.

Το κοινό όμως, δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται, αφού όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας: «Είχαμε μείωση την περίοδο των εκπτώσεων που έφτασε τουλάχιστον στο 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες εκπτώσεις. Όσο για το δεκαήμερο προσφορών, και αυτό πτωτικό ήταν και δεν υπήρξε η αναμενόμενη κίνηση».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι  της Κοζάνης, λόγω και της μειωμένης κίνησης στα καταστήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «περνάνε δύσκολα οι έμποροι της Κοζάνης και δεν φαίνεται να υπάρχει και κάποιο φως στο τούνελ».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αν δεν «πέσει» χρήμα στην αγορά, αυτή δεν θα μπορέσει να ανακάμψει, λέγοντας επιπρόσθετα ότι «όλα τα μέτρα είναι εισπρακτικού χαρακτήρα και δεν υπάρχει κάποιο αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι ακόμα και αυτή την περίοδο υπάρχουν στην αγορά αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οι έμποροι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν λόγο έλλειψης ρευστότητας. Ο ίδιος έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι όσο περνά ο καιρός κινδυνεύουν να κλείσουν ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: