Μήνυμα Λάζαρου Μαλούτα για την ημέρα της γυναίκας

By on 08/03/2011

hmera_gynaikasΗμέρα αφιερωμένη στη γυναίκα και στους αγώνες «κατάκτησης» της ισότητας η σημερινή.

Αφιερωμένη στις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης του 1857, στις διαμαρτυρίες γυναικών για την ισότητα των δύο φύλων  μερικά χρόνια αργότερα και στους αγώνες των γυναικών εν γένει για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσους αγώνες και κατακτήσεις, οι γυναίκες βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από τους άντρες, γεγονός που μαρτυρούν και τα στατιστικά στοιχεία, με την ανεργία να είναι γένους θηλυκού και να αγγίζει πολύ μεγάλα ποσοστά, με τις γυναίκες να μένουν εκτεθειμένες στο ανεπαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ελλιπής όμως είναι και  η συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά πεπραγμένα, καθώς παρά τους αγώνες και την ανάδειξη της αξίας της γυναικείας συμμετοχής στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι, δεν διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας, με αποτέλεσμα να υποεκπροσωπούνται στα κέντρα χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.

Ο εορτασμός λοιπόν της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος για την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών στην αγορά εργασίας, για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, για την προστασία των δίκαιων  και αυτονοήτων δικαιωμάτων τους.
Χρόνια  Πολλά !

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: