Κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

By on 02/02/2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣε κατάληψη της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη  προχώρησαν πριν από λίγο κάτοικοι και μαθητές του γυμνασίου Λιβαδερού, αντιδρώντας σε ενδεχόμενο συγχώνευσης των γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου.

Πηγή:ΕΡΑ

 

Χθες κάτοικοι της περιοχής του Λιβαδερού προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας, ενώ κατηγορηματικά αντίθετο στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου, δηλώνει το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων Βελβεντού.

 

Σε ψήφισμά του τονίζει ότι η συνέχιση της λειτουργίας των  παραπάνω σχολικών μονάδων αποτελεί ουσιαστικό και κρίσιμο λόγο επιβίωσης αυτών των κοινωνιών.

 

Καλεί τους βουλευτές της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, για την συνέχιση της λειτουργίας των δύο Γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου.

 

Επίσης συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Τσοτυλίου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα σε κατάληψη των σχολείων τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο συγχώνευσης με  εκείνα της Νεάπολης Κοζάνης.

 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης  μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2011 θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που απεστάλη την περασμένη Παρασκευή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: