Καστοριά:Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της μελέτης του ΙΓΜΕ για την λίμνη

By on 17/06/2011

ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΣτοιχεία της μελέτης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για την λίμνη Ορεστιάδα παρουσίασαν την  Τετάρτη 15 Ιουνίου το απόγευμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς εκπρόσωποι του.

 

«Σε ότι αφορά τα γεωλογικά δεδομένα, φαίνεται να είναι μια πολύ κανονική λίμνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Γενικής Γεωλογίας και Χαρτογράφησης του ΙΓΜΕ και υπεύθυνος του έργου, Παναγιώτης Τσόμπος.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, εξέτασαν τα ιζήματα της λίμνης και την βυθομετρία της και είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο βυθό της λίμνης και ποια είναι η ποιότητα των ιζημάτων που υπάρχουν.

 

Εκπονήθηκαν περίπου 123 διαφορετικοί χάρτες σε ψηφιακή και αναλογική μορφή και δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων, η οποία δίνει στοιχεία για την κατάσταση της λίμνης τον Οκτώβριο του 2010 και παράλληλα την δυνατότητα να εξεταστούν ότι μεταβολές επέλθουν στον μέλλον είτε ανθρωπογενώς είτε φυσικά.

 

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά ημερίδα από τις τρεις ημερίδες ενημέρωσης με γενικό τίτλο «3 μέρες Ενημέρωσης για τη Λίμνη της Καστοριάς» που πραγματοποιεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: