Καστοριά: Ένας τραυματίας σε συμπλοκή της Αστυνομίας με εμπόρους ναρκωτικών

By on 12/02/2011

ΚΑΝΝΑΒΗΠερίπου 31 κιλά κάνναβης και οπλισμό κατέσχεσαν σε δασική περιοχή της Ιεροπηγής Καστοριάς οι αστυνομικές αρχές και συνέλαβαν τους τρεις από τους τέσσερις Αλβανούς που τα μετέφεραν.

 

Ο ένας εξ αυτών τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς. Το περιστατικό συνέβη χθες, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, το βράδυ.

 

Πηγή:ert.gr

Αστυνομικοί της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α. Δ. Καστοριάς, εντόπισαν μια ομάδα τεσσάρων ατόμων  να κινείται πεζή από το Αλβανικό προς το Ελληνικό έδαφος, μεταφέροντας τρεις ταξιδιωτικούς σάκους.


Ο ένας από αυτούς προπορευόταν και ήταν οπλισμένος, ενώ  οι άλλοι τρεις μετέφεραν τους ταξιδιωτικούς σάκους. Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, δήλωσαν στον προπορευόμενο Αλβανό την ιδιότητα τους, του ζήτησαν να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί. Αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε και πρότεινε το όπλο εναντίον των αστυνομικών με σκοπό να πυροβολήσει.

 

Αστυνομικός με χρήση υπηρεσιακού οπλισμού και βρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον αφοπλίσει. Ο τραυματισθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς εκτός κινδύνου. Οι άλλοι τρεις αλβανοί εγκατέλειψαν τους σάκους και προσπάθησαν να διαφύγουν.Ωστόσο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο, ενώ ο τρίτος διέφυγε της σύλληψης και έχει εισέλθει στην Αλβανία.

 

.Όπως δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γρηγόρης Πατσιαρίκας, έχουν γίνει επαφές με Αλβανούς αστυνομικούς και έχει ταυτοποιηθεί και ο τέταρτος δράστης, που διαφεύγει της σύλληψης.

 

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό των ταξιδιωτικών σάκων βρέθηκαν συνολικά 30 κιλά και 690 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 πιστόλι TOKAREV, καθώς και 151 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι συλληφθέντες ηλικίας 28,25 και 18 ετών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: