Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

By on 06/03/2024

Η 8η Μάρτη αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων των κινημάτων για τα δικαιώματα των γυναικών. Η καθιέρωση της από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτέλεσε σημαντική  αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο της θεμελιώδους σημασίας της αρχής της ισότητας των φύλων και εν συνεχεία της αντιμετώπισης των έμφυλων ανισοτήτων. 

Την 8 Μαρτίου του 1857 εργατικά κινήματα γυναικών στις Η.Π.Α ξεκίνησαν διαμαρτυρίες για τη διεκδίκηση ισότιμων και ισόνομων συνθηκών εργασίας. Με το πέρασμα των ετών συνεχίζονται οι αγώνες για ίση μεταχείριση στην εργασία παρά τις κατακτήσεις που έχουν γίνει. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς τιμά την ημέρα αυτή και διοργανώνει μια εκδήλωση  με σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των γυναικών   για τα δικαιώματα τους στην αγορά εργασίας.

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, «Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών», το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς θα πραγματοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο «Η Γυναίκα στην Εργασιακή Σφαίρα», το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 16:30, στο Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Καστοριάς – Ενυδρείο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το ΚΕ.ΣΥ.Π ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καστοριάς αποτελεί μέλος του Δικτύου των Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το δίκτυο περιλαμβάνει 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24/7 λειτουργίας Γραμμή SOS 15900 και παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες (ψυχοκοινωνική, νομική και εργασιακή συμβουλευτική) σε κάθε γυναίκα θύμα έμφυλης βίας και διάκρισης.

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης. Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122, [email protected]

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: