Θέατρο και Επιστήμη από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

By on 08/03/2024

Οι μαθητές/-τριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης συμμετέχουν και φέτος στο θεατρικό φεστιβάλ «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (2023-2024)», με δύο θεατρικά έργα που συνδυάζουν επιστήμη και θέατρο, παρουσιάζοντας επιστήμονες και επιστημονικά επιτεύγματα μέσα από τον θεατρικό λόγο, το χιούμορ και τη φαντασία των εφήβων. 

Στο πρώτο θεατρικό έργο, με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» τέσσερις φοιτητές πραγματοποιούν ένα περίεργο πείραμα στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου. Κάτι όμως πάει στραβά με την εφεύρεσή τους και τέσσερις γυναίκες επιστήμονες του παρελθόντος έρχονται στο 2024 και χάνονται. Οι φοιτητές πρέπει να φτιάξουν την εφεύρεσή τους και να βρουν τις τέσσερις κυρίες της επιστήμης, ώστε να τις στείλουν πίσω στην εποχή τους και να σώσουν το μέλλον του κόσμου. Μέσα από τις σκηνές του έργου γνωρίζουμε τη χημικό Ιρέν Κιουρί, την χημικό-κρυσταλλογράφο Ρόζαλιντ Φράνκλιν, τη Χέντυ Λαμάρ και την Άντα Λάβλεϊς. 

 

Στο δεύτερο θεατρικό έργο με τίτλο, «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ», η επιμελής Κασσάνδρα και ο βαριεστημένος Φοίβος επισκέπτονται την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, αναζητώντας κάποια βιβλία για την εργασία τους. Εκεί συναντούν τους ρώσους χημικούς Βλαντιμίρ Μαρκόβνικοφ και Αλεξάντερ Ζάιτσεφ, τον μοριακό βιολόγο Τζέιμς Γουάτσον, τη χημικό-κρυσταλλογράφο Ρόζαλιντ Φράνκλιν, τον φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα και την αστρονόμο και φιλόσοφο Θεανώ τη Θουρία. 

Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» από τα δύο θεατρικά έργα μέσα από τα βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές στους παρακάτω συνδέσμους:

 

 

 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σενάριο: Αναστασία Αγατσίκογλου, Αρσινόη Αγατσίκογλου, Δήμητρα Αγατσίκογλου, Εύη Γκαντιά, Αθανασία Δουγαλή, Βασίλης Μεντελής, Χαρά Νατσιού, Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Βάσιος, Θεοδώρα Γεωρμπαλίδου, Άννα-Μαρία Γιαννούλη, Κωνσταντίνος Δελιόπουλος, Οδυσσέας Δουγαλής, Ελένη Ιωαννίδου, Θεοδώρα Καραθανάση, Ευαγγελία Χατζηδάμου

 

Ηθοποιοί: Αναστασία Αγατσίκογλου, Εύη Γκαντιά, Αθανασία Δουγαλή, Βασίλης Μεντελής, Χαρά Νατσιού, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Τόλης, Αντώνης Βάσιος, Θεοδώρα Γεωρμπαλίδου, Ιωάννα Δαβάνη, Κωνσταντίνος Δελιόπουλος, Οδυσσέας Δουγαλής, Θεοδώρα Καραθανάση, Μαρία Λαθουρά, Κατερίνα Ταραμίγκου, Ευαγγελία Χατζηδάμου


Μουσική: Θωμάς Παπαστέργιος, Ελένη Ιωαννίδου


Αφίσα-Βίντεο: Κωνσταντίνα Άγκο, Μαρία Γκέκα


Προώθηση: Κωνσταντίνα Άγκο, Αρσινόη Αγατσίκογλου, Δήμητρα, Αγατσίκογλου, Μαρία Γκέκα


Σκηνικά: Σοφία Παπαδοπούλου, Ελευθερία Καρακούλα

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: