Η Νέα Αριστερά Π.Ε. Κοζάνης για τον Μητροπολίτη Παύλο

By on 22/04/2024

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ!

Λες και δεν γνωρίζουμε τις απόψεις της εκκλησίας για τις γυναίκες!

Ο Μητροπολίτης Σερβίων Κοζάνης Παύλος, από άμβωνος μας εξήγησε «επιστημονικά» πού οφείλεται η βία μεταξύ των ανηλίκων. Μα στο ότι  οι γυναίκες εργάζονται και δεν μένουν στο σπίτι ως κλώσες να βάλουν κάτω από τις φτερούγες τους τα παιδιά τους!!! 

Φυσικά αφού τα παιδιά είναι μόνο των γυναικών και αυτές είναι υπεύθυνες για όλα τα προβλήματα τους.  Δεν φταίει η  εξάπλωση  της βίας γενικά στην κοινωνία, δεν φταίει το  ότι γίνονται μάρτυρες της κακοποίησης των γυναικών γύρω τους (μανάδων, αδελφών τους κ.λ.π), δεν φταίει η φτώχεια, δεν φταίει  ο φόβος για την εξέλιξη της  ζωής τους, για  την επερχόμενη ανεργία τους , για την ανασφάλεια. Δεν φταίει η απαξίωση των ιδεών,  η ώθηση προς τον ατομικισμό . Όχι φταίνε  οι γυναίκες   που εργάζονται, που θέλουν την αυτονομία τους και την ανεξαρτησίας τους, που δεν αποδέχονται τον μοναδικό  αποδεκτό ρόλο από την εκκλησία, αυτόν της μάνας-νοικοκυράς.

  Είναι απόψεις που στηρίζονται στην πατριαρχική θεωρία, και  στον μεσαίωνα, που  διαχέονται στην κοινωνία μας από την άκρα δεξιά έως δυστυχώς και σε προοδευτικά κόμματα. Μας πάνε πίσω σε άλλες εποχές, θαυμάτων και μοιρολατρείας που ήταν ομολογουμένως   πολύ δύσκολες για τις γυναίκες!!! 

Η επίδειξη δύναμης, ο αρχηγισμός, ο ατομικισμός, η επιβολή,  η εγωπάθεια, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η απαξίωση του συναισθήματος, η καταπάτηση των αδυνάτων, είναι  οι «αξίες» του καιρού μας που όποιος-α  δεν τις ενστερνίζεται, πρέπει να τιμωρείται. 

Αυτές οι απόψεις είναι που ωθούν τα παιδιά μας στην βία,  στην δημιουργία  μισογύνηδων ,στο  μίσος κάθε  θηλυκότητας, στους κακοποιητές και στους γυναικοκτόνους. 

Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στην πατριαρχία και τον μισογυνισμό όπου και  αν εμφανίζεται!!

 

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: