«Η Κοζάνη έχει γίνει το σπίτι της Εθνικής ομάδας»

By on 03/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον σημερινό (17:00- ΕΡΤSPORTS2) αγώνα Ελλάδα- Βοσνία που θα διεξαχθεί για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου των προκριματικών του EURO 2024 Γυναικών.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ):
«Καλημέρα σας από ένα γνώριμο περιβάλλον, στην πολύ φιλόξενη πόλη της Κοζάνης για το άθλημα μας. Η περίοδος που βιώνουμε είναι ιδιαίτερη, είχαμε και μία δύσκολη επέτειο προχθές, χάθηκαν πολλοί συνάνθρωποι μας. Ο αθλητισμός επειδή είναι στις παρυφές της κοινωνίας και της ζωής μας οφείλει να κάνει και κάποια πράγματα παραπάνω για τα παιδιά μας. Ένα από αυτά είναι ότι όσο φτωχοί και να είμαστε, όσο και να περνάμε δύσκολα, πάντα πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας ειδικά αυτούς που έχουν ανάγκες. Έτσι αποφασίσαμε να αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες της Εθνικής Γυναικών στο «Άλμα Ζωής» που επιτελεί σπουδαίο έργο βοηθώντας τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Κάθε γκολ που θα σκοράρουν οι κοπέλες μας η ομοσπονδία θα προσφέρει ένα ποσό για τον οργανισμό. Ως ομοσπονδία προσπαθούμε να ενισχύουμε το ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό μέσα από τη συνεργία με την ΕΣΟΑ και το πρόγραμμα “Make Place for one more woman”. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται στο πλευρό μας. Τόσο ο Δήμος Κοζάνης, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άλλαξαν χέρια και παρότι είναι μόλις 2 μήνες στα νέα τους καθήκοντα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας βοήθησαν πολύ. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο φίλο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τη νέα αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Όλγα Πουταχίδου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Η είσοδος στον αγώνα είναι ελεύθερη, περιμένουμε τους φιλάθλους, τις οικογένειες και τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο. Επίσης να τονίσω ότι θα έχουμε βραβεύσεις στο Δήμο, στην Περιφέρεια, αλλά και σε τρεις αθλήτριες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Κοζάνη, το γυναικείο χάντμπολ και την Εθνική ομάδα».

Όλγα Πουταχίδου (Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού):
«Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και τον Πρόεδρο της Κώστα Γκαντή, έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν στο 18ο Final Four Κυπέλλου Ανδρών με μεγάλη επιτυχία εδώ σε αυτό το γήπεδο που πληροί όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις για αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτές οι διοργανώσεις αφήνουν ένα αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, δεν είναι μόνο η οικονομική διάσταση, αλλά είναι και η ευκαιρία που δίνουμε στη νέα γενιά να παρακολουθήσει αγώνες σε υψηλά στάνταρ. Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό να σταθεί στο πλευρό της ομάδας μας και να δώσουμε όλοι μαζί τον παλμό της νίκης για την Εθνική μας. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία που επιλέγει για μια ακόμα φορά την Κοζάνη για τους αγώνες της».

Γιάννης Ιωαννίδης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού):
«Πραγματικά η σχέση που έχω με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας είναι πολλών ετών, είναι μια σχέση εμπιστοσύνης. Θα καλωσορίζουμε τα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών. Ευελπιστούμε ότι μετά τη νίκη εκτός έδρας, θα έχουμε και ένα ανάλογο αποτέλεσμα με τη Βοσνία στην έδρα μας. Ο Δήμος Κοζάνης ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη συνεργασία που θα έχουμε σε αυτά τα τρία παιχνίδια των Εθνικών ομάδων χάντμπολ από αύριο έως και τον Μάιο με το παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών. Θέλω και εγώ από την πλευρά μου να κάνω κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μου να έρθουν στο γήπεδο και να σπρώξουμε με τη φωνή μας την ομάδα μας στη νίκη».

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια και το Δήμο, έχουν κάνει το σπίτι της Εθνικής ομάδας χάντμπολ. Είναι κοντά μας συνέχεια και είναι πρόθυμοι να λύσουν κάθε μας πρόβλημα. Κερδίσαμε εκτός έδρας, αλλά δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα. Ολοκληρώθηκε απλώς το α’ ημίχρονο. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Έχουμε μιλήσει πολύ με τις αθλήτριες μας και όλες γνωρίζουν ότι η Εθνική βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για μία πρόκριση σε τελική φάση EURO που δεν έχει συμβεί ποτέ σε επίπεδο γυναικών. Με χαμηλά το κεφάλι και υψηλό ηθικό, θα προετοιμαστούμε για το αυριανό παιχνίδι, περιμένοντας σίγουρα και τη βοήθεια του κόσμου».

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός Εθνικής Γυναικών):
«Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ για ακόμη μία φορά. Ευχαριστούμε πολύ τους τοπικούς διοργανωτές που μας αγκαλιάζουν και μας στηρίζουν. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό. Ευελπιστούμε να μας στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος αύριο γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθεια του. Η Εθνική για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο κοντά σε μία μεγάλη διοργάνωση που είναι όνειρο όλων μας. Νιώθουμε περηφάνια και τιμή να φοράμε το Εθνόσημο. Στη Βοσνία πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, θέλουμε να κλειδώσουμε την 3η θέση. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε εντός έδρας. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο, είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα πάρουμε και αύριο το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: