Ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα

By on 18/05/2011

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣΕνημερωτική εκδήλωση – ημερίδα προς τα μέλη της αστυνομικούς, αλλά και κατ’ επέκταση προς όλους τους πολίτες, θα πραγματοποιήσει αυτή την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 20.00 στο «Κοβεντάρειο», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης.

 

Πηγή: Πρωινός λόγος

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν σημαντικά θέματα όπως το μνημόνιο και οι επιπτώσεις του στα συνταξιοδοτικά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους).

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης Στέλιος Μπαντώλας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας παρακολουθούν με αγωνία την ισοπέδωση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα τους αστυνομικούς αλλά και όλους τους υπόλοιπους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους διοργανώνει την Παρασκευή μια ημερίδα με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο».

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στον καθηγητή και στους συνεργάτες τους για να πάρουν έγκυρες απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

 

«Για τους ένστολους, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, είναι σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, γιατί οι συνάδελφοί μας διακατέχονται από ανασφάλεια για το μέλλον τους. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και παρατηρούνται τάσεις φυγής από το Σώμα».

 

Για το λόγο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Μπαντώλας, θα δοθεί η ευκαιρία στον κάθε ένα εργαζόμενο να λάβει τις δικές του αποφάσεις για την παραμονή του ή όχι στην υπηρεσία, αλλά και για το τι τον περιμένει αύριο. Ωστόσο το μείζον πρόβλημα το οποίο «καίει» τους αστυνομικούς, είναι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από τον Ιούνιο και έπειτα. Οι ίδιοι περιμένουν ενημέρωση πάνω στο θέμα από την ημερίδα, με ζητούμενο αν θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ή αν θα εφαρμοστεί ειδικό μισθολόγιο.

 

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης Νίκος Πεσλής αναφέρθηκε στην ημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί λέγοντας πως «θα συζητηθούν θέματα που αφορούν άμεσα όλους τους εργαζομένους. Αλλάζουν διαρκώς τα συνταξιοδοτικά, για αυτό και κρίνουμε σκόπιμο τη διοργάνωση της ημερίδας με αυτά τα θέματα».

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η 1η ενότητα της ημερίδας θα διαρκέσει από τις 5 μ.μ. ως τις 7 μ.μ. και στα πλαίσιά της θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των αστυνομικών υπαλλήλων για τα προαναφερθέντα ζητήματα. Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας (από τις 8 μ.μ. και μετά θα ενημερωθούν πάνω στα τρέχοντα ζητήματα οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

 

Τον κ. Μητρόπουλο θα πλαισιώνουν συνεργάτες, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων:

 

Τεμπονέρας Διονύσιος: Εξειδικευμένος σε Συνταξιοδοτικά θέματα.
Καλαματιανός Διονύσιος: Εξειδικευμένος σε Εργασιακά θέματα.
Μητρόπουλος Δημήτρης: Νομικός – εκπρόσωπος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

 

Επίσης στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι οι:

 

Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος ΠΟΑΣ .Υ.
Χρήστος Φωτόπουλος, Πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων)

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: