Ημέρα φοιτητικών εκλογών χθες στην Κοζάνη – Αποτελέσματα

By on 19/05/2011

 

fititikeseklogeskozaniΗμέρα φοιτητικών εκλογών η χθεσινή για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα. Κάλπες στήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί τόσο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και στις δύο σχολές που διατηρεί στην Κοζάνη (Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), αλλά και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στις σχολές της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ.

 

Πηγή: Πρωινός Λόγος

 

Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΚ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και η Ένωση Αιώνιων Φοιτητών.
Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατήλθαν στις εκλογές πέντε παρατάξεις: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΚ, η ΠΚΣ, η Ανεξάρτητη Κίνηση Φοιτητών και η Παιδεία Μάχης.

 

Δύο διαφορετικές και εντελώς αντίθετες εικόνες αντίκριζε κανείς βρισκόμενος χθες στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο, στην Κοζάνη, αφού το μεν ΤΕΙ κυριολεκτικά «έσφυζε» από ζωή, παλμό, νέο κόσμο και φοιτητές που γέμισαν τους διαδρόμους και τους χώρους του ιδρύματος.

 

Παντού στους χώρους ήταν κολλημένες αφίσες με τα μηνύματα των παρατάξεων, ενώ στα «πηγαδάκια» που στήνονταν γύρω από τα αρχηγεία των παρατάξεων συναντούσε κανείς φοιτητές και φοιτήτριες που φορούσαν μπλούζες και κονκάρδες των παρατάξεών τους. Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών, συναντούσε κανείς ελάχιστους φοιτητές, δεν υπήρχε ούτε ένα πανό ή μια αφίσα που να μεταφέρει έστω το κλίμα των φοιτητικών εκλογών.

 

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά μειωμένης συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογική διαδικασία είναι ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει μόλις 20 άτομα στο σύνολο των 460 εγγεγραμμένων.

 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η αποχή θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, αφού κάθε χρόνο αναδεικνύεται η «πρώτη δύναμη». Παραδοσιακά οι περισσότεροι φοιτητές ψηφίζουν αργά το μεσημέρι ή και το απόγευμα, γι’ αυτό όσο κυλούσε η χθεσινή ημέρα τόσο η προσέλευση αναμενόταν μεγαλύτερη. Οι κάλπες έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως στο προηγούμενο συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι επτά έδρες στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) είχαν καταμεριστεί ως εξής: 5 έδρες είχε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, μια η ΠΑΣΠ και μια η ΠΚΣ. Στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, τρεις έδρες κατείχε η ΔΑΠ, μια η ΠΑΣΠ, μια η «Παιδεία Μάχης» και δύο η ΠΚΣ.

2 Comments

  1. zeden

    19/05/2011 at 14:44

    Αποτελέσματα εκλογών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

    Η ΠΑΣΠ ήταν η νικήτρια των χθεσινών φοιτητικών εκλογών στο τμήμα Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

    Έλαβε 43 ψήφους και δυο έδρες, η Πανσπουδαστική έλαβε 41 ψήφους και μια έδρα, 36 η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και μια έδρα και 14 ψήφους έλαβε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πέτρος Περλαντίδης που επίσης κατέλαβε μια έδρα.

    Νικήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αναδείχθηκε η παράταξη της Ανεξάρτητης ομάδας φοιτητών που έλαβε 40 ψήφους και καταλαμβάνει 3 έδρες.

    Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έλαβε 29 ψήφους και δυο έδρες, η ΠΑΣΠ έλαβε 18 ψήφους και μια έδρα, ενώ η Πανσπουδαστική έλαβε 6 ψήφους και μια έδρα.

  2. zeden

    19/05/2011 at 14:47

    Αποτελέσματα εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

    Πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναδείχτηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αυξάνοντας μάλιστα σημαντικά τον αριθμό των ψήφων αλλά και το τελικό ποσοστό σε σχέση με τις περσινές εκλογές.

    Ειδικότερα στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έλαβε 522 ψήφους και 5 έδρες, η ΠΑΣΠ 123 ψήφους και μια έδρα, η Πανσπουδαστική 99 ψήφους και μια έδρα και το ΕΑΦ 54 ψήφους χωρίς έδρα. Βρέθηκαν επίσης 22 άκυρα και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

    Μεγάλου μεγέθους νίκη πέτυχε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα τρία τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, όπου έλαβε 633 ψήφους και 6 έδρες, η ΠΑΣΠ συγκέντρωσε 81 ψήφους και έλαβε μια έδρα, η ΠΚΣ έλαβε 35 έδρες και καμία έδρα όπως και το ΕΑΦ που έλαβε 20 ψήφους. Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 20 άκυρα και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

    Εν τω μεταξύ στις σχολές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά ψήφισαν 968 φοιτητές. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε νικήτρια 404 ψήφους, η ΠΑΣΠ έλαβε 381 ψήφους, η Πανσπουδαστική 79 και η ΣΑΠ 57. Βρέθηκαν επίσης 33 άκυρα και 14 λευκά ψηφοδέλτια.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: