Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης:Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης για την κατάργηση της 2ης ξένης γλώσσας

By on 15/06/2011

ΕΛΜΕΔιεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης
Πέμπτη 16 Ιουνίου  και ώρα 12:00

 

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης για την κατάργηση του δικαιώματος επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα για το δημόσιο σχολείο.

 

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην κατεύθυνση του “νέου σχολείου” του προσαρμοσμένου στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως: αυτόνομη σχολική μονάδα, διαφοροποιημένο σχολείο, διαφορετικά αναλυτικά προγράμματα κ.τ.λ.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση εκτός από την κατάργηση του δικαιώματος επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας.

Η θέση αυτή της κυβέρνησης ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για απολύσεις στο δημόσιο σχολείο, για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, για κατάργηση των όποιων οργανικών θέσεων, για μείωση των διορισμών και επομένως αύξηση της ανεργίας, για εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα. Αποτελεί, τελικά, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Προφανώς το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ξενόγλωσσους συναδέλφους, αλλά όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, ολόκληρη την κοινωνία..

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης απόφασης και εξέλιξης η Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης η οποία πρόσφατα (Τετάρτη  8 Ιουνίου) πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με τους συλλόγους καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας όπως και με το Σύλλογο Δασκάλων Κοζάνης καλεί όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των ξένων γλωσσών,  αλλά και τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 16 Ιουνίου  και ώρα 12:00.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: