ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης στο 59ο Γενικό Συμβούλιο

By on 10/04/2024

Οι σύνεδροι του 59 ου Γενικού Συμβουλίου, που συνεδριάσαμε στην Θεσσαλονίκη στις 3 & 4 Απριλίου 2024 και τα μέλη της ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ, που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο στις  3 & 4 Απριλίου 2024.                                                                                                      

Αποφασίσαμε:

  • Να καταδικάσουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα αγωνίζεται πάντα για να  ανατρέπει τις πολιτικές που είναι εις βάρος των εργαζομένων..
  • Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε στο μέλλον ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε σε αυτή τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα αγωνίζεται πάντα για ενιαία μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους του ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.
  • Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ έχει πάγια θέση, να προασπίζεται τα δίκαια συμφέροντα του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, σε όσους επιβουλεύονται τη διάλυσή του, καθώς και το συμφέρον των ευπαθών ομάδων και των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα αγωνίζεται πάντα για συνεχής προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, γιατί οι εργαζόμενοι είναι το πιο βασικό συστατικό σε μια επιχείρηση, είναι η ψυχή του.
  • Η ΕΤΕ ΔΕΗ είναι αντίθετη με τη βίαιη απολγνιτοποίηση, όπως συντελείται σήμερα στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη. Αντιθέτως είμαστε υπέρ μιας ομαλής μετάβασης και  φυσικα με την πλήρη προστασία των εργαζομένων σε αυτές τις περιοχές, όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
  • Θέση μας είναι και για αυτό αγωνιζόμαστε, ότι πρέπει να σταματήσει η προέλαση των εργολάβων και να επιστρέψουν νευραλγικοί τομείς της Επιχείρησης στους συναδέλφους μας,  που έχουν πάει σε εργολάβους, για το καλό όλων μας, εργαζομένων και κοινωνίας.
  • Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ έχει θέση και στόχο, μεγάλα, ενωμένα και ισχυρά σωματεία που θα αντιπαλεύουν την εξουσία και όχι μικρά, αδύναμα και εργοδοτικά σωματεία, που στοχεύουν στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος .
  • Στο ψήφισμα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΓΕΝΙΚΗΣ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ενσωματώνονται τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΤΔΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: