Επιμορφωτική συνάντηση «Μορφές Παιδικής Κακοποίησης & Παρεμβάσεις»

By on 14/12/2023

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 10:00, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Μορφές Παιδικής Κακοποίησης & Παρεμβάσεις», την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η συνάντηση εντάσσεται στις δράσεις της ομάδας έργου «Πάρε ανάσα και μίλησε», στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Κοζάνης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης. 

Σημειώνεται, ότι η ιδέα και η ανάγκη για τη σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας δημιουργήθηκε μέσα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με αποδέκτες κυρίως παιδιά, καταφθάνουν με αυξητική τάση. 

Με στόχο την πρόληψη αυτού του φαινομένου, η ομάδα έργου  υλοποιεί δράσεις που αφορούν την παιδική προστασία, την προώθηση μηνυμάτων στην κοινωνία, την ευαισθητοποίηση φορέων και δημοτών, καθώς και τη συνεργασία με κοινωνικοπρονοιακές δομές και σχολικές μονάδες.

Σε αυτή την κατεύθυνση κρίθηκε σκόπιμη η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ` προκειμένου να ενημερώσει και να κατευθύνει ομάδες επαγγελματιών (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, βρεφοκόμους ,αστυνομικούς, εισαγγελείς) στην άμεση και βέλτιστη για το παιδί παρέμβαση, όταν αυτό βιώνει παραμέληση και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: