Εξιχνιάσθηκε απόπειρα απάτης που τελέσθηκε σε βάρος 80χρονης ημεδαπής, για την οποία συνελήφθη άμεσα 48χρονος αλλοδαπός στην πόλη της Κοζάνης

By on 13/02/2024

Από αστυνομικό του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντοπίσθηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός που θα είχε το ρόλο του «εισπράκτορα»

Εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, απόπειρα απάτης που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 10-02-2024, στην Κοζάνη.

Για την ανωτέρω υπόθεση συνελήφθη την 10-02-2024 το απόγευμα στην Κοζάνη, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος θα είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού και του συγγενικού προσώπου αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 10-02-2024 εντοπίσθηκε από αστυνομικό του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 48χρονο, να κινείται ύποπτα κατευθυνόμενο σε διάφορα σημεία της πόλης της Κοζάνης και ο οδηγός του οποίου μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 48χρονο και κατόπιν προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι, μεσημβρινές ώρες της 10-02-2024, άγνωστος άνδρας από κοινού με άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε 80χρονη ημεδαπή στην πόλη της Κοζάνης και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό, η δε γυναίκα το συγγενικό της πρόσωπο (κόρη της), ανέφεραν ψευδώς σε αυτή ότι το συγγενικό της  πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό ή τιμαλφή αξίας 40.000 ευρώ, τα οποία θα παραλάμβανε ο 48χρονος από την 80χρονη, πλην όμως η παθούσα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις αυτών.

 

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της πράξης και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: