Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 1 περίπτωση απάτης και 1 περίπτωση απάτης με υπολογιστή

By on 13/04/2024

Οι στοχευμένες ενέργειες και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση -1- περίπτωσης απάτης και -1- περίπτωσης απάτης με υπολογιστή. 

Αναλυτικότερα:

  • στην πρώτη περίπτωση, 28χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι αρχές Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από επικοινωνία που είχε με άγνωστο άτομο για αγορά βιντεοπαιχνιδιού, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ, για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί. Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
  • στη δεύτερη περίπτωση, 25χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι αρχές Αυγούστου του προηγούμενου έτους εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από επικοινωνία που είχε, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, με άτομο, το οποίο είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ λογαριασμού συγγενικού προσώπου του 25χρονου και προσποιούμενο τον «υποτιθέμενο» συγγενή του, έπεισε αυτόν να αγοράσει -4- προπληρωμένες κάρτες, συνολικής αξίας -400- ευρώ και να αποστείλει τους κωδικούς των καρτών με φωτογραφίες στο προαναφερόμενο προφίλ, τις οποίες και εξαργύρωσε. Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονης ημεδαπής, η οποία είναι κάτοχος λογαριασμού σε εταιρεία προπληρωμένων καρτών, μέσω του οποίου χρησιμοποιήθηκαν οι ανωτέρω κάρτες. Σε βάρος της 31χρονης ημεδαπής σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή. 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: