Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην πόλη της Φλώρινας

By on 25/01/2024

 Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε αρχές Οκτωβρίου του έτους 2022,σε βάρος 33χρονης ημεδαπής. 

Ειδικότερα, η 33χρονη κατήγγειλε ότι την 10-10-2022 της εστάλη μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, την παρότρυνε να ακολουθήσει τις οδηγίες του μηνύματος προκειμένου να ενεργοποιηθούν μέτρα ασφαλείας για διαδικτυακές συναλλαγές, με αποτέλεσμα να πεισθεί και να καταχωρήσει τους κωδικούς πρόσβασης του e-banking της.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της 33χρονης -3- μεταφορές χρημάτων, συνολικού χρηματικού ποσού -754- ευρώ και μία ηλεκτρονική αγορά, χρηματικής αξίας -301- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε  είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή. 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

  • Να μην απαντάτε στα μηνύματα, 
  • Να μην επιλέγετε τους προτεινόμενους συνδέσμους ( links),
  • Να μην καταχωρείτε και να μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών κλπ,
  • Να ενημερώνετε πάντα και άμεσα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: