Εξάμηνη παράταση των ΔΗΠΕΘΕ από το Υπουργείο Πολιτισμού

By on 17/04/2011

ΔΗΠΕΘΕΕξάμηνη παράταση  μέχρι και το τέλος του χρόνου  έλαβαν τα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας από τον Υπουργό Πολιτισμού, ενώ στο διάστημα αυτό αναμένεται να παρθούν –μετά από διαβούλευση- και οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον λειτουργίας του θεσμού των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, που ειδικά στην περιοχή μας σημείωσε τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθιση.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, είχε συνάντηση στις αρχές της εβδομάδας με τα διοικητικά συμβούλια και των δεκαέξι Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων όλης της χώρας, καθώς επίσης και τους αντίστοιχους καλλιτεχνικούς διευθυντές, ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Εκεί συζητήθηκε το μέλλον των Περιφερειακών Θεάτρων και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό η εξάμηνη παράταση.

Από την πλευρά του το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, μέσω της Προέδρου του ΔΣ και του καλλιτεχνικού του διευθυντή, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις. Από όλους τους συναρμόδιους ειπώθηκε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κούλα Καλογερίδου: «Πήραμε εξάμηνη παράταση λειτουργίας, μέχρι και το τέλος του 2011. Το διάστημα αυτό είναι ικανό για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για το πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα θέατρα, ενώ σχετικές προτάσεις κατατέθηκαν και από εμάς».

Ειδικότερα, υπάρχουν σκέψεις ώστε να μετεξελιχθούν τα ΔΗΠΕΘΕ σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα με βάση την καλλικρατική τους περιφέρεια, πρόταση που αν υπερισχύσει θα φέρει αναμφίβολα συνενώσεις περιφερειακών θεάτρων. «Η θέση η δική μας είναι ότι θα πρέπει να περάσουμε σε έξι μεγάλους οργανισμούς με ενιαία διοίκηση.

Δεν θα καταργούν όμως τη λειτουργία των θεάτρων των προηγούμενων ΔΗΠΕΘΕ» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Καλογερίδου. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο η παράταση λειτουργίας των προγραμματικών συμβάσεων των ΔΗΠΕΘΕ ως το τέλος του 2011, από το Υπουργείο Πολιτισμού και όλα τα υπόλοιπα μένει να συζητηθούν.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: