Εντατικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενόψει των γιορτών του Πάσχα και στη Κοζάνη

By on 18/04/2011
ΑΡΝΙΑΕντατικούς ελέγχους ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενόψει του Πάσχα και της αυξημένης ζήτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης.

 

Μικτά συνεργεία αποτελούμενα από υπαλλήλους της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και των Τμημάτων Εμπορίου και Υγείας Εμπορίου, Υγείας, θα πραγματοποιούν καθημερινούς ενδελεχείς αστυκτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού και  κτηνιατρικού ενδιαφέροντος.
Πηγή: Έρα Κοζάνης

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στην αποφυγή κρουσμάτων διακίνησης αμνοεριφίων που προέρχονται από τρίτες χώρες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εγκύκλιο,  συστήνεται στους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες να αποφύγουν τις παράνομες σφαγές εκτός σφαγείων, γιατί η ανεύρεση τέτοιων κρουσμάτων συνεπάγεται κατάσχεση και καταστροφή των σφάγιων ζώων και ποινική δίωξη υπαίτιων.

 

Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς ρυθμούς  κινούνται και τα σφαγεία για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. Στα σφαγεία Κοζάνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Νίκο Μάτσο αναμένεται μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη  να σφαγιασθούν περισσότερα από 15.000 αμνοερίφια, ενώ μεγάλη κίνηση παρουσιάζεται και στα σφαγεία της Πτολεμαΐδας και των Σερβίων. Όσον αφορά τις τιμές στο αρνί και το κατσίκι αυτές αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα.

 

Φρούτα και Λαχανικά για όλα τα βαλάντια

 

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι τιμές στα φρούτα και λαχανικά για το γιορτινό τραπέζι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εμπόρων Λαϊκής αγοράς Κοζάνης Κώστα Παπαντωνίου. Σημείωσε ότι οι τιμές στα φρούτα και λαχανικά τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι ελληνικά, έχουν μειωθεί κατά 30% και θα είναι για όλα τα βαλάντια.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: