Ελλάδα- Κροατία: Η συνέντευξη Τύπου

By on 02/04/2024

Πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (Τετάρτη 3 Απριλίου, 18:00- ΕΡΤSPORTS2) αγώνα Ελλάδα- Κροατία που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024 Γυναικών.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Τάσος Πέτκος (Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ ΟΧΕ):
«Θα ήθελα να καλωσορίσω για μια ακόμη φορά τις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Γυναικών στην Κοζάνη, επιπλέον να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Κοζάνης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Όλγα Πουταχίδου, Λύσανδρο Μεταξά, Κώστα Βύζα, το Δήμαρχο Γιάννη Κοκκαλιάρη και το φίλο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στις σημαντικές συνεργασίες, κοινωνικού χαρακτήρα που έχει η Ομοσπονδίας μας όπως με την ΕΣΟΑ (Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και το «Make place for one more woman». Κάθε γκολ που θα σημειώνει η Εθνική μας ομάδα, θα ενισχύει οικονομικά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», ενώ εκπρόσωποι από το Σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» θα βρίσκονται στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου για ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το χάντμπολ με αυτό τον τρόπο δείχνει άλλη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και προτρέπει τους φιλάθλους να γίνουν δότες μυελού των οστών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους ήδη 160.000 και πλέον εθελοντές δότες, αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των 333 που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί, σώζοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας. Θέλω να ευχηθώ έναν καλό αγώνα, να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και αυτή να είναι η δική μας».

Όλγα Πουταχίδου (Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού):
«Μέσα σε ένα μήνα είναι μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση να φιλοξενούμε την Εθνική ομάδα Γυναικών χάντμπολ. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε να μας χαρίσουν τις ίδιες όμορφες στιγμές όπως και στον αγώνα απέναντι στη Βοσνία τον Μάρτιο. Ως Περιφερειακή Αρχή συνεχίζουμε και στηρίζουμε ουσιαστικά και έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό. Σας εμπιστευόμαστε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Γιάννης Ιωαννίδης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού):
«Να ευχαριστήσω ξανά την Ομοσπονδία που επέλεξε ως έδρα της Εθνικής Γυναικών την Κοζάνη σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και είμαστε και ένα βήμα πριν την τελική φάση του ΕURO 2024. Eλπίζω να είμαστε μέσα στις τέσσερις καλύτερες 3ες ομάδες που θα προκριθούν. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει αύριο στο γήπεδο να στηρίξει τα κορίτσια, το χρειάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Τάσο που γνωριζόμαστε χρόνια και φυσικά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Όλγα Πουταχίδου».

 

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Εκ μέρους όλους στην Εθνική ομάδα θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους ανθρώπους που έχουν κάνει την Κοζάνη το σπίτι της Εθνικής ομάδας. Ο χώρος είναι πολύ οικείος για εμάς. Ερχόμαστε στην αγαπημένη μας πόλη για 2η φορά σε ένα μήνα να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζουμε ότι τόσο η Κροατία, όσο και η Ρουμανία με την οποία παίζουμε την Κυριακή, βρίσκονται στην πρώτη 10αδα της Ευρώπης. Κάθε φάση, κάθε ενέργεια έχει στόχο να παλέψουμε την κάθε μπάλα. Θα χρειαστούμε κάθε γκολ, κάθε απόκρουση. Έχουμε εκπληρώσει τους βασικούς στόχους, τις νίκες με τη Βοσνία και την κατάληψη της 3ης θέσης. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση να διεκδικούμε πρόκριση στην τελική φάση και τα κορίτσια έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα και το μέγεθος της. Θα ήθελα να κάνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει, η βοήθεια του είναι πολύτιμη για την προσπάθεια μας».

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός Εθνικής Γυναικών):
«Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενες που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαστε και πάλι στην Εθνική ομάδα. Έχουμε νωπές τις μνήμες από τα δύο νικηφόρα παιχνίδια με αντίπαλο τη Βοσνία. Η Εθνική Γυναικών είναι πρώτη φορά, τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά σε μία ιστορική πρόκριση στην τελική φάση EURO. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες δυνάμεις, την Κροατία και τη Ρουμανία που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Από κει και πέρα είμαι σίγουρη ότι όλες οι αθλήτριες θα δώσουμε το 100%, για το δύσκολο όνειρο της πρόκρισης».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: