Εκδήλωση αγάπης και στήριξης για το κέντρο φροντίδας παιδιού στην Πτολεμαΐδα

By on 30/06/2011

ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥΠαράταση ζωής στο «Κέντρο φροντίδας παιδιού» επιχειρούν να δώσουν οι φορείς που διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα, ευελπιστώντας ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση ευαισθησίας, ώστε μία από τις ελάχιστες δομές υγείας για άτομα με βαριές παθήσεις  αναπηρίας στη Δυτική Μακεδονία  να αποφύγει το λουκέτο.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος γονέων – κηδεμόνων φίλων με αναπηρίες Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, τους Συλλόγους Διαβητικών Νομού Κοζάνης και καρκινοπαθών Εορδαίας. Συμμετέχουν ο Γιάννης Σερβετάς, ένας εκ των συντελεστών της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», ο Μάκης Σεβίλογλου και η ορχήστρα των αφιερωμάτων.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων για να λειτουργήσει το κέντρο φροντίδας παιδιού λίγους μήνες ακόμη είπε ο Στέλιος Αντωναρίδης πρόεδρος του Συλλόγου γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες Εορδαίας κατά τη  διάρκεια   χθεσινής συνέντευξης  τύπου στα γραφεία του Συλλόγου  ευχαριστώντας όλους τους φορείς για τη συνδρομή τους στην εκδήλωση   τον κόσμο που ενισχύει οικονομικά την κίνηση αυτή καλώντας όλους  να δώσουν το παρόν αύριο βράδυ στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ.

 

«Το κέντρο φροντίδας παιδιού είναι σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο, όπως εξ άλλου και οι περισσότερες δομές για ΑΜΕΑ χωρίς να μας διαφεύγει το γεγονός ότι σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν δομές για την αναπηρία. Απολύτως τίποτε. Είναι μεγάλο κρίμα και άδικο ένα τέτοιο εγχείρημα τριών ετών που έβγαλε τα παιδιά με αναπηρίες από τα σπίτια τους, να κλείσει». Την ανάγκη να σκύψουμε με ευαισθησία στα προβλήματα κοινωνικών ομάδων και να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης σε δυσχερείς κοινωνικο- οικονομικές συνθήκες επεσήμανε η Αναστασία Μπούρτζου, διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η εκδήλωση θα στεφθεί με επιτυχία.

 

Σημείωσε ότι ο σκοπός που υπηρετεί είναι σημαντικός ενώ αποτελεί ευκαιρία για την κοινωνία να σηκωθεί από τον καναπέ της και να κάνει κάτι ουσιαστικό χωρίς μεγάλο κόστος, απολαμβάνοντας συγχρόνως ένα ποιοτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα. «Ας δώσουμε με τη συμμετοχή μας το μήνυμα ότι υπάρχει μια κοινωνία που λειτουργεί, που αποδέχεται και αγαπά τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, κάνοντας πράξη το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

 

Η Αγγελική Καλλιπολίτου από το Σύλλογο διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική πορεία» ανέφερε ότι η ιδέα της εκδήλωσης αυτής ανήκει σε πολίτη της Πτολεμαίδας χαρακτηρίζοντας λάθος την απουσία του από τη συνέντευξη, ο οποίος πρότεινε στον Σύλλογο διαβητικών Νομού Κοζάνης μία συν-διοργάνωση τα έσοδα της οποίας θα εδίδοντο στο «χαμόγελο του παιδιού», γιατί δεν γνώριζε την δομή των ΑΜΕΑ στην Πτολεμαϊδα, και προς την κατεύθυνση αυτή είχε συζήτησε με τον Δήμο Εορδαίας και άλλους φορείς της πόλης παίρνοντας το ερέθισμα από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

 

Τελικά και ύστερα από επαφές με τον Στέλιο Αντωναρίδη αποφασίστηκε μία από κοινού διοργάνωση, με τον εμπνευστή της να χρεώνεται ως εθελοντής αλλά να κοπιάζει με διάφορους τρόπους για την επιτυχία της εκδήλωσης, υποστηρίζοντας ότι δεν επεδίωξε κάποια άλλα οφέλη όπως ακούγεται.

 

«Νομίζω όμως ότι άνθρωποι που έχουν ευαισθησίες και δεν έχουν προβλήματα να προβάλλονται περισσότερο από εμάς που έτσι κι αλλιώς έχουμε προβλήματα και για αυτό το λόγο θέλουμε να κάνουμε κάτι». Από το Σύλλογο καρκινοπαθών Εορδαίας ο Γιώργος Αράπης, γραμματέας του Συλλόγου, είπε ότι ο Σύλλογος είχε υποχρέωση να στηρίξει το έργο αυτό γιατί κόποι ετών προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο δεν πρέπει να πάνε χαμένοι όταν η ίδια η Πολιτεία δεν στέκεται αρωγός.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: