Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

By on 10/06/2022

Οργανώσεις και μέλη της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της  Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού για την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων την Κυριακή 5 Ιουνίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος επιλέχτηκε το σύνθημα «Μόνο μία Γη». Πρόκειται για το σύνθημα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε το 1972 στη Στοκχόλμη. Πενήντα χρόνια μετά, με την κλιματική αλλαγή παρούσα, το σύνθημα παραμένει επίκαιρο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτέλεσε και το σύνθημα του καλέσματος της Γραμματείας.

Τα μέλη και οι οργανώσεις της ΝΔ διοργάνωσαν πολλές και διαφορετικές δράσεις:

– Δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Σέρρες.

– Δράσεις για παιδιά με σκοπό να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, όπως αυτή της Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δ.Δ. Στενημάχου του Δήμου Νάουσας.

– Δράσεις καθαρισμού: Σε παραλίες όπως οι ΔΕΕΠ Πιερίας και Κεφαλονιάς – Ιθάκης,  σε αλσύλλια και πάρκα όπως η ΔΗΜΤΟ Διονύσου, λεωφόρους όπως η ΔΗΜΤΟ Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τις Γραμματείες Ατόμων με Αναπηρία, Παραγωγικών Τομέων και άλλους φορείς, όπως επίσης σε ποτάμια όπως η ΔΕΕΠ Λάρισας στο λιμανάκι Πηνειού.

This slideshow requires JavaScript.

Η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συμβάλλοντας με την ενεργοποίηση των εθελοντών μελών του κόμματος και των οργανώσεών του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου από την Κεφαλονιά, όπου συμμετείχε στη δράση καθαρισμού της παραλίας Αμίδι που διοργανώθηκε από τη ΔΕΕΠ και την ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές: «Μόνο μια γη, πολλές δράσεις για το περιβάλλον, ακόμα περισσότεροι εθελοντές».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: