Διαπρέπουν οι ταινίες του Νίκου Κουρού «Δεν υπάρχει οξυγόνο» και «Καλώς ήρθες στο Κλαμπ» στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ

By on 11/03/2024

Μπορεί να συμπληρώνονται ήδη τρία χρόνια από τον Μάιο του 2021 όπου πρωτοκυκλοφόρησε η ταινία μεσαίου μήκους του Νίκου Κουρού  «Δεν υπάρχει οξυγόνο», η πορεία της ωστόσο στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου, εξακολουθεί ακόμα να είναι εντυπωσιακή. Ήδη κοντεύει τις 40 συμμετοχές σε φεστιβάλ, έχει παιχτεί σε κάθε άκρη της υφηλίου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Χιλή, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ντουμπάι,  μέχρι και Ιαπωνία πρόσφατα.

Πολλές είναι και οι διακρίσεις που αποσπά και μάλιστα σε βασικές κατηγορίες. Ο Νίκος Κουρού απέσπασε μέχρι στιγμής οκτώ  διακρίσεις Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ο αξιόλογος Σταύρος Παπασταύρου τρεις για την υπέροχη μουσική που έγραψε για την ταινία και δύο ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης για τη θαυμάσια δουλειά που έκανε ως διευθυντής φωτογραφίας.

 

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε οι τρεις βασικοί συντελεστές έλαβαν ακόμη μία διάκριση έκαστος. Ο Νίκος Κουρού το βραβείο ανδρικού ρόλου από το Monthly Future of Film Awards της Οχρίδας, ο Σταύρος Παπασταύρου το βραβείο καλύτερου soundtrack από το Japan International Film Festival στο Τόκιο και ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης το βραβείο διεύθυνσης φωτογραφίας από το ιντερνετικό φεστιβάλ Beyond The Screen Festival.

Αλλά και η κωμωδία που γύρισε η ομάδα του Νίκου Κουρού, ένα χρόνο μετά το «Οξυγόνο», το «Καλώς ήρθες στο κλαμπ», με την Καίτη Φίνου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, διανύει μια σημαντική πορεία,  καθώς επιλέχθηκε από αρκετά φεστιβάλ, αποκομίζοντας διακρίσεις, με πιο πρόσφατη το βραβείο καλύτερης κωμωδίας στο 1st Monthly Film Festival, που έλαβε χώρα αρχές Μαρτίου στο Βελιγράδι.

Και όλα αυτά, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της νέας ταινίας της ομάδας, με τίτλο «Σκοτοδίνη», που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

 

This slideshow requires JavaScript.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: