Δηλητηριασμένοι σκύλοι στο «Κουρί» Πτολεμαΐδας

By on 16/02/2011
ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑΠληθαίνουν οι καταγγελίες για δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων στην ευρύτερη περιοχή του «Κουρί» Πτολεμαΐδας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες του αποκρουστικού αυτού θεάματος κάνουν λόγο για  ασυνείδητο ή ασυνειδήτους που σκορπούν παρασκευάσματα -φόλες- και εξοντώνουν τα δυστυχή ζώα.

 

Πηγή:Πρωινός λόγος

Οι περιπατητές στο δάσος του «Κουρί» προβληματίζονται για τις διαστάσεις που το φαινόμενο προσλαμβάνει τελευταία,  επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν και τα άγρια θηράματα που διαβιούν εκεί, αφού ένα κουφάρι δηλητηριασμένου σκύλου ή μία φόλα μπορεί να αφανίσει την πανίδα της περιοχής. Οι πληροφορίες που φέρουν επιτήδειο να παρασκευάζει φόλες και να τις διασπείρει στο επίμαχο σημείο με στόχο να παγιδεύσει τις αλεπούδες και στη συνέχεια να εξασφαλίσει μία γούνα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

 

Τρείς  δηλητηριασμένους σκύλους εντόπισε κατά τη διάρκεια περιπάτου του στο «Κουρί» ο Λιβέρης Πασχαλίδης και πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι οι σκύλοι δεν ήταν κατασπαραγμένοι και κακοποιημένοι και ούτε μεταφέρθηκαν από κάποιο άλλο σημείο αλλά «κοιμήθηκαν και δεν ξύπνησαν». Στη συνέχεια και ύστερα από περιπλάνηση του σε διάφορες περιοχές γύρω από την Πτολεμαϊδα κατέληξε στον χώρο όπου πρόκειται να μετεγκατασταθεί ο οικισμός του Κομάνου ,για να αντικρύσει άλλους δύο αδέσποτους σκύλους δηλητηριασμένους.  

 

«Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως περάσει το δηλητήριο από τους σκύλους στα άγρια ζώα που περιφέρονται εκεί. Θα πρέπει να τα προστατεύσουμε και όχι να τα θανατώσουμε, γιατί  όσο πάνε σπανίζουν. Ποιος ο λόγος να θανατώνει κανείς αδέσποτα σκυλιά σε περιοχές έξω από την πόλη;». Επικαλούμενος την  μαρτυρία ενός ατόμου αναφέρει ότι οι φόλες που διασπείρει ασυνείδητος για να εκμεταλλευτεί τις αλεπούδες χρησιμοποιώντας ειδικό παρασκεύασμα θα πρέπει να συσχετιστούν χρονικά με την έξαρση του φαινόμενου και την συχνή εμφάνιση των αλεπούδων στην περιοχή .

 

Σημειώνει ακόμη ο κ. Πασχαλίδης  ότι υπάρχουν καταγγελίες για φόλες και μέσα στην πόλη, θεωρώντας ότι είναι ο πλέον άδικος τρόπος για να εξοντώσει κανείς αδέσποτα και προτείνει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος συγκέντρωσης των εγκαταλελειμμένων σκύλων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της περιφοράς τους εντός και εκτός της πόλης. «Εάν όντως κυκλοφορούν φόλες με στρυχνίνη – όπως λέγεται- θα πρέπει κάποιος να διερευνήσει ποιος και γιατί την διαθέτει»


Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: