Δεύτερη κατάληψη στον Αρχαιολογικό Χώρο «Λογγάς» από κατοίκους της περιοχής Καμβουνίων

By on 24/06/2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΝέα κατάληψη στον Αρχαιολογικό Χώρο «Λογγάς», πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Ελάτης και άλλων χωριών του πρώην δήμου Καμβουνίων, εμποδίζοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία να προσεγγίσει στο χώρο για τις ανασκαφές.

Η Συντονιστική Επιτροπή και οι φορείς διαμαρτύρονται, γιατί με τον διαγωνισμό που ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματά του, δεν προσλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής του πρώην δήμου Καμβουνίων να δουλέψουν στις ανασκαφές που πραγματοποιεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι από τα 200 ονόματα επιτυχόντων που ανακοινώθηκαν στον διαγωνισμό μόλις 2 άτομα προσλαμβάνονται από την Ελάτη, 5-6 από το Τρανόβαλτο και κανένας από το Μικρόβαλτο. Σημείωσε ότι με τη λίμνη του Ιλαρίωνα που πρόκειται να δημιουργηθεί, έχουν πάρει τα χωράφια των κατοίκων, τα οποία μάλιστα δεν έχουν απαλλοτριωθεί. Τα 200 άτομα που προσλαμβάνονται με τον διαγωνισμό είναι από την ευρύτερη περιοχή του νομού Κοζάνης, κυρίως πρώην εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στις ανασκαφές. Βεβαίως, όπως υπογραμμίζουν οι κάτοικοι του πρώην δήμου Καμβουνίων «δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εμπειρία και προϋπηρεσία για να σκάβει κανείς στα χωράφια».

Οι κάτοικοι της Ελάτης και των διπλανών χωριών κατέβηκαν  το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο «Λογγάς» και έριξαν μπάζα κλείνοντας το δρόμο, εμποδίζοντας τα συνεργεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν στο χώρο και να δουλέψουν στις ανασκαφές. Δηλώνουν μάλιστα ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δικαιωθούν, καθώς, όπως είπαν «είναι άδικο να μας παίρνουν τα χωράφια και να μην μας προσλαμβάνουν στη δουλειά». Είπαν ακόμη ότι θα προσφύγουν για να προσβάλουν τον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αποκλείσει τον ίδιο αρχαιολογικό χώρο και πριν από δύο μήνες, με αίτημα πάντα την πρόσληψη ανέργων από τα χωριά τους. και τότε η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο για να εργαστεί.

Έτσι ενώ πλησιάζει η περίοδος για την έμφραξη του φράγματος και θα κατακλειστεί η λεκάνη με νερό (αυτό θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι), οι ανασκαφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: