ΔΕΗ:Και 8η μονάδα εκτός λειτουργίας στην περιοχή λόγω βλάβης

By on 22/06/2011

ΔΕΗEμποδίζεται η είσοδος ακόμα και σε συμβασιούχους (διμηνίτες)

 

Μάχη για την περιφρούρηση των κυλιόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ που κήρυξε από το βράδυ της Κυριακής η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στην περεταίρω μετοχοποίηση της επιχείρησης, δίνουν καθημερινά συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ στις πύλες των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων της περιοχής μας, κατά την αλλαγή βάρδιας, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ανέρχεται στο 90%.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του αναπλ. γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Παντελή Καραλευθέρη και του προέδρου του Σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργου Αδαμίδη, η συμμετοχή στην απεργία είναι ιδιαίτερα υψηλή, αγγίζει ποσοστά του 90%, και μάλιστα στα ορυχεία της περιοχής ξεπερνά το 90%. «Οι απεργοί που βρίσκονται στις πύλες επιτρέπουν την είσοδο μονάχα σε στελέχη των σταθμών και των ορυχείων και στο προσωπικό ασφαλείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραλευθέρης, ενώ εμποδίζεται η είσοδος ακόμα και σε συμβασιούχους (διμηνίτες) που απασχολούνται την περίοδο αυτή στη ΔΕΗ.

 

Στο μεταξύ, στις 7 λιγνιτικές μονάδες που έχουν βγει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής εκτός συστήματος στη Δυτική Μακεδονία, ήρθε να προστεθεί ακόμα μία, η 2η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η οποία ωστόσο βγήκε εκτός λειτουργίας λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη μονάδα και γινόταν χθες αγώνας προκειμένου να ξανατεθεί σε λειτουργία, ενώ στις άλλες δύο μονάδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τους απεργούς στο Νότιο σύστημα ήρθε να προστεθεί χθες και η μονάδα της Κομοτηνής.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και χθες σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και σε περιοχές των Γρεβενών, της Κοζάνης και της Φλώρινας, αφού εκτός συστήματος βρίσκονται περί τις 3.500MW συνολικά. Κάποιες μονάδες βρίσκονται εκτός λόγω προβλημάτων ή έργων συντήρησης, ενώ στην περιοχή μας αυτή τη στιγμή εκτός λειτουργίας βρίσκονται συνολικά 2.255MW.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΔΕΗ ΑΕ, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χθες ωριαίες, εκ περιτροπής και κατά περιοχή περικοπές και εκτός Αττικής, στη νησιωτική αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Κοζάνης, με έμφαση σε περιοχές της Δυτικής Εορδαίας. Σύμφωνα όμως με τον κ. Καραλευθέρη, χθες έγιναν λιγότερες περικοπές ρεύματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σχέση με την Δευτέρα, καθώς λόγω ανέμων μπόρεσαν και λειτούργησαν τα Αιολικά πάρκα.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που θα υποστούν καταναλωτές και ζητεί την κατανόησή τους. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα πως με τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών της ηλεκτροδότησης που καταρτίζει, η Επιχείρηση επιδιώκει να διευκολύνει τους καταναλωτές να προγραμματίζουν καλλίτερα τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα περικοπής ηλεκτροδότησης αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο             210 9298100      .

3 Comments

  1. giannis.sid

    22/06/2011 at 19:36

    gia mia fora akoma leme oti ayto dne eine apergia ala kalalipsi ton ahs .istera giamartironte gia tis energies kai katalipsis ton dromo opoy legane mporis na kanis ama 8es apergia oti 8es ala oxi na kobis to merokamato alonon . ayto poy katakrinan ayto kanoyn kai h deitsides apotoma poy 8elouyn na doylepsoun dne toys afinoyn ite diminites ite atoma poy anikoyn se ergolaboys

  2. dufo

    22/06/2011 at 20:39

    Ντροπή στους εργατοπατέρες και στους δήθεν αγωνιστές που τόσα χρόνια βολεμένοι σε μικροπολιτικές και ‘άκοπα’ χρήματα,θυμήθηκαν τάχα το δημόσιο χαρακτήρα ενός κοινωνικού αγαθού στερόντας το από όλους αυτούς που στερούντε στις μέρες μας τόσα πολλά,για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.Που είσασταν τόσα χρόνια καλόπαιδα όταν οι κάτοικοι της περιοχής μας κάνουν ουρές έξω από αντικαρκινικά νοσοκομεία?Που είσασταν όταν συναδελφοί σας βγαίναν σύνταξη στα 52 τους με πακτωλό χρημάτων?Κρίμα πάντως γιατί έχει κ ανθρώπους εκεί μέσα που και μοχθούν και π σέβονται αυτούς που τους ταίζουν….

  3. nikdigrik

    23/06/2011 at 02:03

    giannis.sid said χθες διεπίστωσα ότι δεν ξέρεις να γράφεις Ελληνικά και σήμερα διαπιστώνω ότι δεν ξέρεις να γράφεις ούτε Αγγλικά, μάθε πρώτα να γράφεις και μετά κάνε σχόλια και μάλιστα για ένα αντικείμενο που δεν το κατέχεις καθόλου γιατί άσχετε αν πουληθεί και το 17% το managmen το παίρνει ιδιώτης και όταν θα σου έρθει ο λογαριασμός και θα είναι στην τριπλάσια τιμή από ότι είναι τώρα θα σου τσούξει ο κώλος αλλά θα είναι αργά. Το θέμα δεν είναι να πουληθεί η ΔΕΗ και οι άλλες ΔΕΚΟ αλλά να νοικοκυρευτούν. Πού όμως να το καταλάβεις εσύ και οι όμοιοί σου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: