ΔΕΗ: Εισαγωγές ρεύματος από Βουλγαρία λόγω των απεργιών

By on 22/06/2011

ΔΕΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣΈκτακτες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.200 μεγαβάτ από τη Βουλγαρία έκανε η Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες, ως συνέπεια της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε  ο αρμόδιος για τη διαχείριση του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας δημόσιος οργανισμός.

 

 

Πηγή:enet.gr

 

“Οι εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας αμοιβαίας βοήθειας των αρμοδίων οργανισμών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Ο οργανισμός διαχείρισής του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας χρωστάει στον ελληνικό ομόλογο του 1250 μεγαβάτ, τα οποία η Βουλγαρία ζήτησε και έλαβε στους μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2010. Η επιπλέον ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, δια της εξαγωγής της οποίας η Βουλγαρία στήριξε τώρα το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας, θα αποκατασταθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο και χρονοδιάγραμμα τη στιγμή, όταν η Βουλγαρία θα χρειάζεται ηλεκτρισμό” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κανονικές εξαγωγές της Βουλγαρίας για την Ελλάδα ανέρχονται σε πεντακόσια μεγαβάτ, σύμφωνα με το βουλγάρικο οργανισμό. Και ανήγγειλε επίσης, ότι η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος στην ίδια τη Βουλγαρία έχει ανέβει με εκατό μεγαβάτ, περίπου, στις τελευταίες μέρες σαν συνέπεια της ανόδου των θερμοκρασιών.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: