Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Μείωση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες

By on 03/02/2011

 

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥΗ μείωση στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποφασίσθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων –  Βελβεντού κάτι που αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου και του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

 

Μετά και από εισήγηση του Δημάρχου ψηφίστηκε μείωση 50% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, μείωση που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τους άπορους.

 

Δελτίο τύπου

 

 

Η απόφαση για την μείωση των δημοτικών τελών έρχεται να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

 

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα τμήμα της συνολικής κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει με μία σειρά δράσεων μέσα από τις δομές υγείας και πρόνοιας του δήμου καθώς και μέσα από άλλα κοινωνικά προγράμματα.

 

Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να παγώσουν τα τιμολόγια των δημοτικών τελών παρά το γενικότερο κλίμα αυξήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

 

«Είναι υποχρέωση του Δήμου να μεριμνά για την κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού ενώ τόνισε ότι «στόχος είναι η μείωση και ο εξορθολογισμός των άσκοπων δαπανών, ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς του δημότες χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: