Δήμαρχος Κοζάνης: Δεν έγινε καμία συμφωνία για τα σκουπίδια της Βέροιας!

By on 01/06/2011

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣΔεν υπήρξε καμία συμφωνία για τα σκουπίδια της Βέροιας δηλώνει κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλουτας, με αφορμή την τελευταία απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας, σύμφωνα με την οποία  τα σκουπίδια της Βέροιας θα καταλήγουν στην Κοζάνη, προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές.

 

 

Πηγή:το Θάρρος

 

Μάλιστα η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Γεωργιάδη – Ουσουλτζόγλου, φέρεται να είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ (Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων): «Λήγει τον Ιούνιο η προθεσμία της Ε.Ε. για τις χωματερές και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που ήταν έως τώρα ενεργές με την άδεια της περιφέρειας. Εμείς έχουμε ήδη έρθει σε συμφωνία με την Κοζάνη να μεταφέρουμε τα σκουπίδια μας, ειδάλλως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά».

 

Ο κ. Μαλούτας  μας ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε και δεν μπορούσε να γίνει τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο Δήμων,  γιατί οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι μέχρι την μεταφόρτωση των απορριμμάτων και είναι ζήτημα περεταίρω  της ΔΙΑΔΥΜΑ, για την οποία, απ’ όσο γνωρίζει ο Δήμαρχος, δεν υπήρξε παρόμοια συμφωνία.

 

Άλλωστε υπογραμμίζει τέλος ο κ. Μαλούτας υπάρχει εγκεκριμένος σχεδιασμός που καθορίζει την λειτουργία του κάθε ΧΥΤΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί ο κάθε «αναρμόδιος» να παίρνει αποφάσεις για την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: