Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αστυνομικοί στην Κοζάνη

By on 11/02/2011
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΣτην πρώτη, για την περιοχή μας, ένστολη κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, με την οποία αποκαλύπτεται μια σειρά σημαντικών προβλημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης!
Πηγή: Πρωινός Λόγος

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για άσκοπες μετακινήσεις, μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αλλά και…αυτοκίνητα της Αστυνομίας που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών και έλλειψης πιστώσεων! Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, «Τα εναπομείναντα αυτοκίνητα στις Υπηρεσίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκης αστυνόμευσης της Περιφέρειας Κοζάνης, με αποτέλεσμα κάποιοι Διοικητές παρ’ ότι έχουν αναφερθεί βλάβες ή χρειάζονται σέρβις ορι­σμένα αυτοκίνητα, να διατάσσουν το προσωπικό να εκτελεί υπηρεσία με τα συγκεκριμένα οχήματα»!

 

Η σχετική ανακοίνωση, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, έχει ως εξής:

 

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, συνεδρίασε εκτάκτως στις 9-2-2011 προκειμένου να εξετάσει:

 

α) την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την συχνή καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 και αφορά το χρόνο εργασίας τον Προσωπικού με την συχνή και πολλές φορές άσκοπη μετακίνηση της Διμοιρίας σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις (π.χ. 16 ώρες Προμαχώνας – αυθημερόν, 12 ώρες στο Βόλο κ.λπ.),

 

β) της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (έλλειμμα 92 αστυνομικοί), γ) λόγω της μη έγκρισης πιστώσεων από τη Διεύθυνση Οικο­νομικών του Αρχηγείου πολλά αυτοκίνητα έχουν κινητοποιηθεί λόγω βλά­βης.

 

Τα εναπομείναντα αυτοκίνητα στις Υπηρεσίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκης αστυνόμευσης της Περιφέρειας Κοζάνης, με αποτέλεσμα κάποιοι Διοικητές παρ’ ότι έχουν αναφερθεί βλάβες ή χρειάζονται σέρβις ορι­σμένα αυτοκίνητα, να διατάσσουν το προσωπικό να εκτελεί υπηρεσία με τα συγκεκριμένα οχήματα.

 

Το παραπάνω εγχείρημα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα συναδέλφων που επιβαίνουν σε αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά και των πολιτών. Σε περίπτωση δε μεγαλύτερης βλάβης να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν από την Υπηρεσία και να τους κοστολογηθεί η ζημιά.

 

Η σωστή αστυνόμευση και οι καλές υπηρεσίες στους πολίτες δυστυχώς δεν προσφέρονται με καταπονημένο Αστυνομικό Προσωπικό, ούτε με λιγοστά καν χαλασμένα περιπολικά αυτοκίνητα.

 

α) Προκείμενου να προστατέψουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα,

 

β) Να προσφέρουμε καλές και ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας της Περιφέρειας Κοζάνης, αποφασίστηκε όπως τα τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί ένστολη εκδήλωση διαμαρτυ­ρίας στην πόλη της Κοζάνης με τη συμμετοχή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Στέργιος Μπαντόλας Νικόλαος Πεσλής»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: