Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Εορδαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι-Μεσόβουνο-Ερμακιά»

By on 13/04/2024

Γερμανούς μαθητές από το σχολείο Integrierte Gesamtschule αλλά και μαθητές από τα τρία Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας που μετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών «Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι-Μεσόβουνο-Ερμακιά», υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Τους 9 Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή μας από 11 έως και 20 Απριλίου και τους 12 Έλληνες μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Τρύφων Κεχαγιάς ο οποίος κατάγεται από την Πτολεμαΐδα και Undine Schneider και οι υπεύθυνοι καθηγητές από τα τρία ΓΕΛ της Πτολεμαΐδας κ.κ. Νικόλαος Κυριάκου, Αργύρης Αρβανίτης και Στάθης Κοκκινίδης. Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας & αρμοδιοτήτων πρώην Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΠΑΠ Κατερίνα Κάτσιου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Κων/νος Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος κ. Πλακεντάς καλωσόρισε τους επισκέπτες και συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, το οποίο σημειωτέον υλοποιείται για έκτη χρονιά. Καθώς, όπως τόνισε, τέτοιου είδους προγράμματα και δράσεις προάγουν την ειρήνη, την φιλία, τη συνεργασία και τη συναδέλφωση των λαών, αλλά και τη γνώση της Ιστορίας η οποία βοηθά στο μην επαναλαμβάνονται τραγικά ιστορικά λάθη. Σημείωσε μάλιστα ότι πέρα από την απόδοση τιμής στα θύματα της γερμανικής θηριωδίας στις τρεις Μαρτυρικές Κοινότητας του Δήμου Εορδαίας την περίοδο της γερμανικής κατοχής, θα ήταν χρήσιμο να εξαχθούν και συμπεράσματα που θα παραδειγματίσουν τη νέα γενιά.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στον Δήμαρχο και να πάρουν απαντήσεις.   

Τόσο ο Δήμαρχος όσοι και οι Αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν καλή διαμονή στους επισκέπτες στην περιοχή μας και καλή επιτυχία στο πρόγραμμά τους, ενώ ο κ. Πλακεντάς δώρισε στους Γερμανούς επισκέπτες ένα λεύκωμα που εξέδωσε ο Δήμος με τίτλο «Εορδαία: η ακτινοβόλος εστία του ελληνικού θαύματος» κι έναν τουριστικό οδηγό του Δήμου Εορδαίας μαζί με ένα διαδραστικό χάρτη για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.    

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: