Βάζουν µαχαίρι και στην ΕΡΤ: Kλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων

By on 02/06/2011

EΡΑ ΔΙΚΤΥΟΗ κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να θυσιάσει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης µε σκοπό την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και τον δραστικό περιορισµό των εξόδων.

 

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, το business plan για την ΕΡΤ µε ορίζοντα το 2015 περιλαµβάνει: κλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων.

 

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

 

Να σηµειωθεί ότι σήµερα η ΕΡΤ συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθµούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Κοµοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα,

Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη και Καλαµάτα.

 

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει όµως τους µεγάλους ραδιοφωνικούς σταθµούς ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, Τρίτο Πρόγραµµα.

 

Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως για παράδειγµα prisma+, cine spor+, καθώς το επόµενο διάστηµα η ΕΡΤ θα εκπέµπει το σύνολο του προγράµµατός της µόνο ψηφιακά.

 

Σε σχέση µε τουςεργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους.Oι 3.932 υπάλληλοιτης ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000. Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν.

 

Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.

3 Comments

  1. giorgosts

    02/06/2011 at 19:44

    Ο ΡΣ Κοζάνης είναι κερδοφόρος, με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα και μερίδιο διαφημιστικής αγοράς από όλους τους υπόλοιπους τοπικούς ραδιοσταθμούς.

  2. kokoni

    02/06/2011 at 22:22

    τυχεροι οι εργαζομενοι στο ΡΣ Κοζάνης said…..
    αντι για αποζημιωση θα τους δωσει η ΕΡΤ τον σταθμο και με τα κέρδη θα χορτασουν χρημα !!!!!!!!!!

  3. giorgosts

    02/06/2011 at 22:31

    Καλά, γύρνα το στην πλάκα εσύ. Δεν πρέπει να άκουσες ούτε είδες παραγωγές του BBC (πχ. το top gear) που αποδεικνύουν πως υψηλή ποιότητα και ακροαματικότητα, παράλληλα με την αξιοπιστία, μπορούν να προέλθουν από κρατικά ΜΜΕ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: