Αυτοψία σε έργα, σύσκεψη εργασίας και επισκέψεις σε σχολικές μονάδες πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

By on 13/04/2024

 Αυτοψία στα εν εξελίξει έργα, συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς και σύσκεψη εργασίας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς, περιελάμβανε το πρόγραμμα του Δημάρχου Καστοριάς  Γιάννη Κορεντσίδη την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Ειδικότερα: 

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία  στις εργασίες για την «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της πόλης Καστοριάς» και συγκεκριμένα  στις περιοχές Καλλιθέα και Νταηλάκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρόοδο του έργου.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:  

  • την αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης 
  • τη σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο σωληνώσεων 
  • την προσθήκη νέων δεξαμενών ύδρευσης

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και εξυπηρέτησης των πολιτών και θα υπάρχει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση νερού.

This slideshow requires JavaScript.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μετέβη στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς. Στην εν λόγω σχολική μονάδα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, μετατρέποντάς την σε μια  «πράσινη», σύγχρονη και φιλική για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, μονάδα. Στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται  εντός του κτιρίου εργασίες συντήρησης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα. 

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ) Καστοριάς. Ο Δήμαρχος ανταποκρινόμενος  άμεσα στο ψήφισμα που παρέδωσε την Τετάρτη 10 Απριλίου αντιπροσωπεία  του 15μελούς συμβουλίου προς τον Δήμο Καστοριάς,  επισκέφτηκε τη σχολική μονάδα προκειμένου να συζητήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να καταγράψει αναλυτικά τα αιτήματά τους. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία  του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Κωνσταντίνου Τσανούσα, του Αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών Ηλεκτροφωτισμού Σωκράτη Πέλκα και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς Πέτρου Τόσκου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Δήμου, την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τον προγραμματισμό δράσεων.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: