Αντιδρούν στις αλλαγές οι νοσοκομειακοί γιατροί Πτολεμαϊδας, Καστοριάς και Γρεβενών

By on 07/01/2011
mpodosakeioΚύκλο γενικών συνελεύσεων και ενημερωτικών επαφών με φορείς της Περιφέρειας ξεκινά η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας αντιδρώντας στην τροπολογία του νόμου 3896/2010, βάσει της  οποίας τα Νοσοκομεία Πτολεμαίδας, Καστοριάς, και Γρεβενών εντάσσονται από την Γ΄ στην Β΄  κατηγορία.
Σε ανοιχτή επιστολή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια τη μη στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς και τη μείωση των εφημεριών, οι οποίες στη Γ ζώνη, από 11 για τους επιμελητές, 7 ενεργείς και 4 ετοιμότητας, θα πάνε στις 7, εκ των οποίων οι 5 θα είναι ενεργείς και οι 2 ετοιμότητας, ενώ θα παραμείνουν 7 εφημερίες το μήνα για τους διευθυντές, για τους οποίους οι 4 αντί για 5 θα είναι ενεργείς και οι 3 αντί για 2 ετοιμότητας.
Πηγή:ΕΡΑ

Εν τω μεταξύ στην κατάθεση αναφοράς – υπομνήματος στις Εισαγγελικές αρχές των Γρεβενών και στην αποστολή Εξωδίκου προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και προς τον Yπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τον σεβασμό των όρων ασφαλούς κάλυψης των επειγόντων περιστατικών του πληθυσμού των Γρεβενών, αποφάσισε  η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών.
Όπως διαπιστώθηκε από τη γενική συνέλευση το Νοσοκομείο οδηγείται πλέον σε πλήρη αδυναμία κάλυψης των εφημεριών και μένει, με την παρούσα στελέχωση, χωρίς κάλυψη από καμία ειδικότητα για πάνω από 11 ημέρες κάθε μήνα. Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο Φλώρινας παραμένει στην Γ’ κατηγορία, ο Διοικητής του, κ. Γκώγκος, υπέβαλε την παραίτησή του

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: