Αντιδράσεις για τις απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη

By on 22/01/2011
ΔΕΗ-ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣΝα αποδοθούν πίσω στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης (170.000 μόνο στην Κοζάνη), που χρησιμοποίησε η ΔΕΗ για εξορύξεις και άλλες δραστηριότητες, ζήτησε εκ νέου ο αρμόδιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής.

 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν «επιστραφούν» τα εδάφη, «θα έχουμε εδώ έναν μεγάλο τσιφλικά και τα παιδιά μας θα ζουν σε καθεστώς υποτέλειας».

 

Πηγή:zougla.gr

 

Μιλώντας στο «Φόρουμ Πολιτών», με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον, που διεξάγεται στην πόλη από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα  σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο A CERT, υπενθύμισε ότι έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στην ΕΕ και κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Ο ίδιος επεσήμανε τα προβλήματα που εγκυμονεί για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία η υπέρβαση των ορίων για τα μικροσωματίδια (PM), υπενθυμίζοντας ότι σε μέτρηση του Νοεμβρίου 2009, στον σταθμό Αναργύρων, αυτά υπερέβαιναν κατά 52,5 φορές το όριο επιφυλακής.

 

«Πρέπει να υπάρξουν οι πολιτικές αποφάσεις, αλλά και η αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε η Δυτική Μακεδονία να διαφυλάξει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της, αλλά και να διατηρήσει τον ενεργειακό της ρόλο», κατέληξε.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: