Μποδοσάκειο:Αντίθετο με την μεταφορά της Καρδιολογικής κλινικής στο Μαμάτσειο

By on 30/06/2011

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΤην πλήρη αντίθεση του με την προτεινόμενη από την αρμόδια Επιτροπή μεταφορά και συγχώνευση της Καρδιολογικής Κλινικής του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με την Καρδιολογική Κλινική του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης, εκφράζει το Επιστημονικό Συμβούλιο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

Η θέση αυτή αποτελεί απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου, η οποία ελήφθη στη συνεδρίασή του οργάνου στις 20 Ιουνίου κατά τη συζήτηση του θέματος «Τοποθέτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» επί των προτεινόμενων συγχωνεύσεων από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του «Μποδοσάκειου» με Πρόεδρο τον ιατρό Τζάμπερ Σαΐντ και μέλη τους ιατρούς Αποστολίδου Ευτέρπη,
Μητρολιό Αθανάσιο, Σαμαρά Αναστάσιο και Παπαζιάκα Αναστασία, έλαβαν την προαναφερόμενη απόφαση για τους παρακάτω λόγους, οι οποίοι και αναφέρονται στα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Οι συνενώσεις τμημάτων αιχμής που αφορούν βασικές ειδικότητες ούτε εφικτές ούτε εύκολα αποδεκτές μπορούν να είναι. Ιδιαίτερα σε ένα Γενικό Νοσοκομείο 240 κλινών όπως το Μποδοσάκειο με μεγάλη πληθυσμιακή κάλυψη και πλήθος τμημάτων, Χειρουργείων, Μονάδων, ΤΕΠ και ΤΕΙ, είναι απαραίτητη η λειτουργία οργανωμένης Καρδιολογικής Κλινικής για την κάλυψη των ευαίσθητων Καρδιολογικών Περιστατικών που κατά κανόνα χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης.

Το Επιστημονικό Συμβουλίου του Γ.Ν Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συντονισμού και οργάνωσης των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Η τοποθέτηση του όμως είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνον με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων που αφορούν όλα τα τμήματα με στόχο την αναβάθμιση και στελέχωση τους».

Προτείνει δε η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς: στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα ΜΜΕ του Νομού Κοζάνης, στους Βουλευτές του Νομού, στο Δήμο Εορδαίας, στο Εργατικό και Εμπορικό Σύλλογο της Πτολεμαΐδας, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: