Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί στην Εορδαία εάν συναινέσουν στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

By on 12/04/2011

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΤα πυρά στρέφονται εναντίον του καθηγητή κ. Λιαρόπουλου και της «επιτροπής σοφών» που συζητούν  το κλείσιμο νοσοκομείων στην Δυτική Μακεδονία και την ανέγερση  ενός νέου νοσοκομείου δυναμικότητας 300- 350 κλινών σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου.
Πηγή: Πρωινός Λόγος


Κατά τον Χρήστο Κατσίνα αντιπρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας και γιατρό – νεφρολόγο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Λιαρόπουλος στο δημοσίευμα κάνει λόγο για «αρχαία νοσοκομεία» και διερωτάται αν το Μποδοσάκειο που εγκαινιάστηκε το 2002 επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη να «είναι παλαιό και να μην είναι χρήσιμο;.Μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι εκεί είναι τρελοί, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και παράγουν πολιτική και δή για την υγεία».

Επιπλέον μιλούν για ένα καινούργιο νοσοκομείο γεγονός που κατά τον κ. Κατσίνα παραπέμπει στην «είσοδο ιδιωτών από το παράθυρο πωλώντας κρεβάτια» υπενθυμίζοντας ότι στις αρχικές τους αντιδράσεις με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας είχαν κατηγορηθεί για κινδυνολογία.

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις των φορέων που αντιδρούν (Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό κέντρο, Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας) αλλά και στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών εκτιμώντας ότι η αντίδραση των πολιτών θα είναι σφοδρή γιατί το Νοσοκομείο είναι απαραίτητο. «Κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι, είτε είναι πολιτικοί είτε κάτι άλλο που ευαγγελίζονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις καλόν είναι να σταματήσουν. Διαφορετικά θα μας βρεί σύμφωνους η ανακοίνωση  του Εμπορικού Συλλόγου ότι αυτοί θα είναι ανεπιθύμητοι στην Εορδαία».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: