Πρόβλημα φωτοχημικού νέφους αντιμετωπίζουν πέντε πόλεις της περιφέρειας!!!

By on 23/05/2006

ΦΩΤΟΧΗΜΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες από την εμφάνιση του εξαιρετικά επικίνδυνου φωτοχημικού νέφους σε πόλεις της περιφέρειας. Έντονο το πρόβλημα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα, Βόλο και Λάρισα. Οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη λήψης μέτρων.

Στην Κοζάνη, τα αιωρούμενα σωματίδια είναι το κυριότερο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Περίπου 8,5 τόνοι ιπτάμενης τέφρας την ημέρα μεταφέρονται στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας της λειτουργίας του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάντως, οι υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα δεν εξηγούνται πλήρως, αναφέρουν οι ειδικοί. Μιλώντας στα Νέα της Τρίτης ο αναπληρωτής καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ κ. Ζιώμας σημειώνει:

«Ένα μεγάλο ποσοστό- της τάξης του 30% – των υπερβάσεων στις συγκεντρώσεις οφείλεται στη σκόνη φυσικής προέλευσης. Τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια, είναι εξαιρετικά έντονο το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.»

news.in.gr

Submitted by LAMBIS_7

One Comment

  1. 581.LAMBIS_7

    23/05/2006 at 09:53

    Να και η επιβεβαιωση στην ΔΕΗ γιατι πρεπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να αλλαξουν ΟΛΑ τα φιλτρα σε ΟΛΑ τα εργοστασια στο λεκανοπεδιο Κοζανης – Πτολεμαιδας!!!!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: