Πορεία απο την ομάδα με την ονομασία Πολίτες Στον Δρόμοστην ΠτολεμαÀδα χωρίς επεισόδια

By on 29/12/2008

Πορεία απο την ομάδα με την ονομασία “Πολίτες Στον Δρόμο”στην ΠτολεμαÀδα χωρίς επεισόδια



Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΠτολεμαÀδα ομάδα με την ονομασία “Πολίτες Στον Δρόμο”, καλώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν απέναντι στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι νεαροί κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση ΠτολεμαÀδας στην είσοδο της οποίας είχε αναπτυχθεί διμοιρία των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές, παρέμειναν για λίγο φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ενώ, στη συνέχεια μετακινήθηκαν προς την κεντρική πλατεία όπου και διαλύθηκαν.

πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης, φωτογραφία: ptolemaida,net

One Comment

  1. 702.sfs

    06/01/2009 at 15:36

    Συνεχίζεται η πρόκληση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της ΠτολεμαÀδας, όπου σημειώθηκαν απρόκλητες συλλήψεις κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο tvxs η συνήγορος των κρατουμένων Βέτα Σπόνδη, η αντιεισαγγελέας κ. Γαϊλόγλου διέταξε (στις 13.30μ.μ.) τη συνέχιση της κράτησης δύο γονέων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες έξω από το αστυνομικό τμήμα κατά τη διαμαρτυρία τους για τις αναίτιες συλλήψεις των παιδιών τους.

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    Προληπτικές συλλήψεις μαθητών στην ΠτολεμαÀδα!
    Δημοσίευση: 05-01-2009 12:55
    Η δικηγόρος χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες καθώς περιλαμβάνουν εξύβριση κατά της αρχής, (η μητέρα χαρακτήρισε τους αστυνομικούς «τομάρια» και για αυτό το λόγο θα συνεχίσει να κρατείται για δεύτερη ημέρα, ενώ ο πατέρας φωτογράφιζε τους αστυνομικούς και αυτό θεωρήθηκε έργω εξύβριση). Επίσης συνεχίζει να κρατείται και ένας νεαρός ο οποίος κατηγορείται για φθορά κρατικής περιουσίας επειδή χτύπησε με τα χέρια του το καπό ενός περιπολικού.

    Οι φορείς και πολίτες της ΠτολεμαÀδας κάνουν λόγο για «συνταγματική εκτροπή», καθώς στην ουσία καταπατείται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η οποία είχε αντικείμενο περιβαλλοντικά και τοπικά ζητήματα της περιοχής δε σημειώθηκε το παραμικρό και οι συλλήψεις ήταν παντελώς αναίτιες. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες για περίεργες παρακολουθήσεις πολιτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί το προηγούμενο βράδυ στα γραφεία του Τοπικού Συλλόγου κατά των Εξαρτήσεων (ένα περιπολικό περνούσε διαρκώς έξω από τα γραφεία και ένας από τους αστυνομικούς βιντεοσκοπούσε τον συγκεντρωμένο κόσμο).

    Ο κάτοικος της ΠτολεμαÀδας και μέλος του ΝΑΡ Κώστας Διαμαντίδης καταγγέλλει ως επικίνδυνο και προκλητικό το ρόλο του Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Κολτσίδα, ο οποίος, όπως λέει, δίνει τις εντολές για την αυθαίρετη στάση των αστυνομικών οργάνων.

    Στην ΠτολεμαÀδα έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μαζική αντίδραση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, με κυριότερο αυτό της υποβάθμισης από τη λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ ενώ, σύμφωνα με τους καταγέλλοντες, η στάση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης το τελευταίο 24ωρο δεν είναι άσχετη με τη δολοφονική απόπειρα εις βάρος του αστυνομικού στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.