Πλαγιοσκοπήσεις – Σχολιασμός της Επικαιρότητας 17/7/08

By on 17/07/2008

Πλαγιοσκοπήσεις – Σχολιασμός της Επικαιρότητας 17/7/08


ΣΧΟΛΙΑ

  • Πριν λίγο καιρό οι αδελφοί Δημοξένους από την Κοζάνη (Σοφία και Λάζαρος) δώρισαν δύο διαμερίσματα στην Ιερά Μητρόπολη Κοζάνης, που βρίσκονται στην Ασπροβάλτα. Θεάρεστη μα και πολύ ανθρώπινη η δωρεά τους, όμως θα ήταν πλέον θεάρεστη αν υπήρχε στη δωρεά και ο έγγραφος ορισμός της χρήσης αυτών των διαμερισμάτων!…
  • … ας πούμε π.χ. πως «τα διαμερίσματα θα διατεθούν σε κάποιες φτωχές οικογένειες, που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίνη, να μείνουν χωρίς ενοίκιο… ώσπου να αποκτήσουν δικιά τους στέγη»!
  • Σε αντίθετη περίπτωση, που τα διαμερίσματα θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο χρηματισμού από τους αποδέκτες της δωρεάς… έχουμε την περίπτωση της «δωρεάς – άδωρης».
  • Δεν νομίζουμε να επαναληφθεί το φαινόμενο, πως το οίκημα στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Σιακαβάρα στην Κοζάνη, κοντά στο κτίριο των Σαράντα Μαρτύρων, περιουσίας της μητρόπολης από δωρεά, για το οποίο μάλιστα δόθηκαν από την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας πριν οκτώ περίπου χρόνια 50 εκατομμύρια(!) για εργασίες ανακαίνισης και ανάπλασης χώρων του… ενώ κάποιοι πρώην το προόριζαν για κέντρο νεότητας «Ρωμιοσύνη» ή κάτι παρεμφερές… σήμερα ενοικιάζεται σε οίκο νυφικών!
  • Για το κτίριο του Γκέρτσιου ιδρύματος δεν έχουμε ακόμα νεότερα, καθόσον δεν γνωρίζουμε αν «η εταιρεία που ενδιαφερόταν να το νοικιάσει δέχθηκε ή όχι το μίσθιο που της ζητήθηκε»…
  • …και αυτά και άλλα τινά… μόνο θεάρεστα δεν είναι.
  • Οι αδελφοί Δημοξένους όμως δώρισαν και 70.000 ευρώ στην μητρόπολη και δεν γνωρίζουμε αν αυτά διατέθηκαν σε κάποιους φτωχούς και ανήμπορους.

Αναδημοσίευση απο : Εφημερίδα Κοζάνη

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: