Παραχώρηση εκτάσεων για τη δημιουργία της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη

By on 28/05/2009

Παραχώρηση εκτάσεων για τη δημιουργία της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη


Εκτάσεις συνολικού εμβαδού 487.299 τμ στις περιοχές Αργίλου, Βατερού και Λευκόβρυσης παραχωρήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να στεγαστούν οι εγκαταστάσεις του. Η απόφαση υπεγράφη απο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και έχει σταλεί στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την παραχώρηση.

Η παραχώρηση των εκτάσεων και η δημιουργία της πανεπιστημιούπολης αποτελεί ένα πάγιο αίτημα τόσο της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του, όσο και των τοπικών φορέων και της κοινωνίας. Η διασπορά των τμημάτων και των λειτουργιών (υπηρεσίες σίτισης, βιβλιοθήκη κλπ.) του Πανεπιστημίου αποτελεί ζήτημα που έχει καταδειχθεί επανειλλημμένα, καθώς δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και στο σύγχρονο εξοπλισμό των απαραίτητων υποδομών.

πηγή: «Χρόνος» Κοζάνης

One Comment

  1. 709.Γιαπρακίξ

    29/05/2009 at 08:45

    Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλου με αφορμή την παραχώρηση οικοπέδου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

    «Η ταχεία ανάπτυξη των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι, εδώ και χρόνια, μια βασική προτεραιότητα για τον τόπο μας.

    Η χθεσινή ανακοίνωση της παραχώρησης 487 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο είναι μια σημαντική εξέλιξη που μας ικανοποιεί όλους.

    Είναι παράλληλα όμως και μια απόδειξη ότι 5 χρόνια η υπόθεση του Πανεπιστημίου δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση .

    Η συγκεκριμένη παραχώρηση εκκρεμούσε από τις 11.10.2004!!!

    Ελπίζω και πιστεύω ότι ανάλογη εξέλιξη θα υπάρξει και για την υπόλοιπη έκταση που «κόλλησε» λόγω της εμπλοκής του Δασαρχείου.

    Από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης η έκταση είναι παραχωρημένη από το 2005 και περιμένουμε από την Πολιτεία να πράξει τα ανάλογα έστω και με καθυστέρηση 4,5 ετών .

    Φαίνεται τελικά ότι η δημοσιότητα που δόθηκε από το Δήμο Κοζάνης, πριν από μήνες και η ομοθυμία των τοπικών φορέων, έφεραν αποτελέσματα.

    Το επόμενο βήμα σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή κοινότητα είναι η ενδυνάμωση της έδρας του Πανεπιστημίου με την ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων έτσι ώστε να αποκτηθεί η απαραίτητη κρίσιμη μάζα.

    Από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης θα παρακολουθούμε και θα στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που κινεί τα πράγματα μπροστά.

    Όπως θα παρακολουθούμε και θα συμβάλουμε στην επιτάχυνση της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου μας».

    Πάρις Κουκουλόπουλος

    Δήμαρχος Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: